Birevim Elazığspor, yıllar sonra altyapısında yetişen futbolcuları Türk futboluna kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Geçtiğimiz sezon transfer yasağı nedeniyle altyapıdan kazandırılan oyuncularla yoluna devam eden ancak devre arasında transfer yasağının kaldırılmasıyla altyapı oyuncularının çoğuyla yollarını ayırmak durumunda kalan bordo beyazlı kulübümüz, yeni sezonda da çoğunluğunu yine altyapıdan yetişen oyuncularla yoluna devam ediyor.

Son oynanan ve Birevim Elazığspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona eren Sakaryaspor maçı 18 kişilik kadrosunda toplam 11 altyapı oyuncusu yer alırken, bu oyunculardan 5’i ise ilk 11’de sahada mücadele etme başarısını gösterdi.

Kaleci Ahmet Doğan, stoper Onur Alsu, savunma oyuncusu Murathan Özen, Orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci ve santrfor Ömer Yıldız; Sakaryaspor karşılaşmasında ilk 11’de sahada yer alırlarken, ortaya da başarılı bir performans koydular.

Maçın son bölümlerinde sonradan oyuna dahil olan Selim Enes Özeren, İzzet Topatar ve Fırat Öncü’yle birlikte, kaleci Ali Karataş, Hasan Ekici, Hebat Alan ve Ahmet Can Aslan da Birevim Elazığspor altyapısından Türk futboluna kazandırılan oyuncular oldular.

Öte yandan Birevim Elazığspor teknik direktörü Sefer Yılmaz da Skarayaspor maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede, genç oyunculara ilerleyen haftalarda ilk 11’de ve daha fazla süre vererek oynatacağını söyledi.