Elazığ Şavak-Der tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da Şehit Polis Memuru Hakan Can ismiyle anılan futbol turnuvasını, Tıtenik Köyü kazandı.

Toplam 18 Şavak Köyü’nün katıldığı ve yaklaşık 45 günden bu yana devam eden turnuvanın final maçıyla sona erdi.

Final Maçına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürü Celal Sel, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ve çok sayıda davetli katıldı.

Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren turnuvanın şampiyonunu penaltı vuruşları belirlerken, rakibi Asil Şavak’ı 6-5 mağlup eden Tıtenik Köyü; turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

“KATILAN TÜM TAKIMLAR GÖNLÜMÜZDE ŞAMPİYON OLMUŞTUR”

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Tertip Komitesi Başkanı Nihat Şimşek, şampiyonun hangi takım olduğunun bir önemli olmadığını aktararak asıl amaçların oyun, eğlence ve dostlukların pekişmesi olduğunu söyleyerek, “Turnuvaya katılan tüm takımlar gönlümüzde şampiyon olmuştur” dedi.

“BU YIL Kİ TURNUVA ŞEHİT HAKAN CAN ADINA DÜZENLENDİ”

Şavak-Der Başkanı Naim Doğan ise yaptığı değerlendirmede, turnuvaya her yıl bir şehidin ismini verdiklerini ifade ederek bu yılki ismi bundan 2 yıl önce şehit olan merhum Hakan Can adına düzenlenmiştir kıymetli babaları Halil Can abimiz, büyüğümüz Erzincan’dan teşrif etmiş kendisine hoşgeldiniz şeref verdiniz diyorum” ifadelerinde bulundu.

Şehit babası Halil Can ise yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ŞERİFOĞULLARI: ŞAVAKLILARIN YANINDAYIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz yıl oynanan final maçını da izlediğini aktarırken, “Bundan sonra ki süreçte de Belediye Başkanı olarak Şavaklıların yanında olacağımızı ifade ediyor, katılan tüm takımlarımıza, sporcularımıza, emek veren Dernek başkanımıza, Yönetimi kuruluna, şükranlarımızı arz ediyorum. Çekişmeli ve Güzel bir müsabaka oldu izlemekten zevk aldık Şampiyon olan takımı kutluyorum, Şehidimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

“ŞAVAKLILAR HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDA OLMUŞTUR”

 Şerifoğulları öten yandan “Şavaklılar bölgemizin ve ilimizin en eski aşire6tlşerinden birisi Türkiye’de yaklaşık Yüz Bine yakın Nüfusu var ve Rızkını helal yoldan kazanabilme adına hayatlarını zor şartlarda idame ettirmeye çalışıyorlar yaylarda dağlarda mübadele içerisindeler ama Şavaklılar her zaman milletininim, devletinin, bayrağının, ezanının yanında olmuştur biz sizlerle gurur duyuyoruz bundan sonrada hem derneğin hem de Şavaklıların yanındayız” açıklamalarını kaydetti.

“ŞAVAK AŞİRETİNİ GENÇLERİ FUTBOLA YÖNLENDİRDİĞİ İÇİN KUTLUYORUM”

Son olarak konuşan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ise yaptığı değerlendirmede, turnuvaya katılan takımları tebrik ederek, “Futbol ve spor centilmenliktir, böylesine büyük bir aşiretin özelikle Türkiye’de sosyal aktivite içinde gençleri futbola yönlendirmesi ve köyler arası dayanışmayı gerçekleştirdiği için kutluyorum” dedi.  

Daha sonra ise Elazığ Emniyet Müdürü Celal Sel tarafından şehit babası Halil Can’a plaket takdim edildi.

Program, düzenlenen kupa töreni ile sona erdi.