Ligin güçlü takımlarından Sakaryaspor’la Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacak olan Birevim Elazığspor, hazırlıklarını Gençlik merkezi sentetik sahasında sürdürdü.

YILMAZ: 3 PUANLA LİGE YENİDEN BİR DÖNÜŞ YAPACAĞIZ

Teknik direktör Sefer Yılmaz, “Pazar günü bizim için çok önemli bir maç var. Sakaryaspor’da bu ligin güçlü takımlarından biri. Geçen sene son maçta birinci lige çıkmayı kaybetti onlar. Transfer yasağı vardı onların bizim gibi ama onlar dün itibariyle o transfer yasağını da açtılar. Birçok oyuncu transfer ettiler. Onları bizim maçta oynatacaklar büyük ihtimalle. Daha önceden alınmış oyunculardı. Sadece lisansları çıkmamıştı. Sadece idmanlara çıktılar, özel maçlarda da oynadılar. Belki son dakika bir iki transferi vardı. Onlar tahtayı açmış gibi Temmuz ayının 15’inden beri transferleri yapıyorlar. O yüzden onlar için dezavantaj olacağını zannetmiyorum. Sadece ilk maçta oynamadılar o kadar. Bizden farkı o onları. Yoksa bütün özel maçlarda oynadılar, bütün antrenmanlara çıktılar. Bunu da maçı bizi zorlaştıracak anlamında söylemiyorum. Bir durum tespiti bu. Biz Pazar günü inşallah burada 3 puanla tanışacağız. Ben çok iddialıyım, çok eminim. Takımıma da güveniyorum. Eksiklerimiz olsa da hiç sıkıntı yok. İnşallah az da olsa gelecek seyirci ile birlikte 3 puanla lige yeniden bir dönüş yapacağız. İnşallah gelirler. Bizi bırakacaklarını zannetmiyorum. Pazar günü güzel bir saatte bir maç. Ama herhalde ilk belediyespor maçı seyircisiz olmuş. Cezasından değil. Güvenlik kurulundan. Bizde de aynı şey başımıza gelir mi bilmiyorum. İnşallah İl Güvenlik Kurulu izin verirse burada çok az tribün olsa da en azından güzel bir ambiyans yaratıp bize seyircilerin destek vermelerini bekliyoruz. Elazığ seyircisi takımını özlemiştir herhalde” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: SEVDİĞİMİZ BİR ŞEHİR, SEVDİĞİMİZ BİR KULÜP

Elazığspor’a mevcut durumu bilerek geldiğini belirten Teknik Direktör Yılmaz, “Ben geçen sezon son 4 maçta geldiğimde de hiç yakınmadım. Bu senede çok fazla cevap vermeyeceğim. Ben kulübün şartlarını, burayı bilerek geldim. Transfer yasağının olduğunu da biliyorum. Ekonomik zorlukların olduğunu da biliyorum. Ama daha önce Elazığspor’da daha önce ben çalıştım. Şampiyonluk yaşadım. Sevdiğimiz bir şehir, sevdiğimiz bir kulüp. Başkanımızla daha önce çalışmıştık. Sevdiğimiz bir başkan. O yüzden sıkıntılardan bahsetmeye gerek yok. Benim için tek üzücü olay; zaten kadromuz belliydi. Şurada geçen seneden kalan 8-10 tane oyuncumuz var. Yabancı oyuncuları zaten oynatamıyoruz. Kiralık vardı arkadaşlarımızı tutma şansımız vardı ama onlar maalesef Malatyaspor o 2 yıllık sözleşmesi süren arkadaşları bizden habersiz fesih ettiği için onları da bünyemize katamadık. Yoksa belki de üçünü de katacaktık. O zaman elimde çok daha zengin bir kadro olacaktı. Artı geçen sene pek oynamayıp belki de çok az şans bulan Eren ve Salih vardı sezon başı kampının en iyi oyuncuları. Bütün antrenmanların, özel maçların yüzde yüz en iyi oyuncularıydı. Benimde ilk 11’deki bankolarımdandı. Şu anda tecrübeli sayacağımız 4-5 arkadaştan daha öndeydi. Banko oyuncularımdı. Onların talihsiz sakatlıkları biri çapraz bağı koptu, birinin ayağı kırıldı. Uzun süre aramızdan ayrıldı. Eksiklerimiz asında onlar. O iki tane genç arkadaşımız eksik. Yoksa diğer sıkıntılar zaten biliniyor. Onları söylemeye gerek yok. Takımımız tam kadroydu. Bundan sonra da bu kadroyla gidecek” şeklinde konuştu.

YILMAZ: ELDEKİLER BUNLAR

Altyapıdan alınan oyuncuların durumuna da değinen Yılmaz, “Elimizdeki kadro belli. Görünüyor. Şimdi buradaki en büyük sıkıntı alt yapıda çalışan hocalarıma ya da alt yapıdaki top oynayan kardeşlerimizi bir şey değil kötü gönderme yapmak istemiyorum ama ben geldiğim günden beri kampa gitmeden önce yaklaşık 1 hafta 10 gün çalıştık. Kampa 20 tane genç arkadaş götürdüm. Hiçbir takımın götürmeyeceği sayıda arkadaş götürdüm. Kamptan sonra acaba bir yanlış mı yaptık yerine yeniden bir değişim yaptık. Eldekiler bunlar. Şu anda genç alt yapıdan alıp da direk A takımında oynatacağımız oyuncu sayısı 1-2’ydi. Onlar da sakatlandı. 1-2 tane de 18’e girip kadroyu dolduracak arkadaşlar var ama 1-2 tane genç arkadaşım var belki bu 1-2 hafta oynatamazsam da belki formayı alıp, Elazığ’ı iyi temsil edecek arkadaşlarda var ama onlarla da çalışmam lazım. Çünkü onlarla çok az çalıştık. Belki 1 hafta 10 gün çalıştım” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL