Yeni Mahallede açılışı gerçekleştirilen spor ve sosyal yaşam merkezinde haftanın altı günü 08-16 saatleri arasında bayanlar, 17-22 saatleri arasında erkekler ücretsiz spor yapabilecekler.

“GELECEK NESİLLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Yeni Mahalle muhtarı Aytaç Özcan, emeği geçenlere teşekkür ederken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ise, “Bu tür spor alanlarının çoğalması Belediye Başkanımızın sporun içinden gelen bir insan olarak sporun her kademesinde sadece açılan tesisler manasında söylemiyorum. Her sıkıştığımızda, koştuğumuzda destek olduğu için ben Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanarak gençlerin ve çocukların farklı noktalarda olmak yerine sporla iç içe olacakları yerlerde olmalarının ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

“SPORUN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORLAR”

Açılışı gerçekleştiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Elazığ’ın Kültür, Sanat ve İlim şehri olmasının yanı sıra ayrıca spor şehri olduğunu belirterek, ”Elazığ’ımızda kültüre, sanata ve ilme ne kadar önem veriyorsak aynı zamanda sportif çalışmalara da bir o kadar önem veriyoruz. Özellikle 2014 yılında başlattığımız 12 yaş altı evlatlarımıza yaz kurslarımızda yaklaşık 29.000 evladımızı eğitimden geçirdik. Bunlar aynı zamanda sporun altyapısını oluşturuyorlar” diyerek bir spor akademisi gibi çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.