Kırmızı montlular gönüllülük hareketi tarafından kariyer buluşmaları programı düzenlendi.

Girişimci kadınlara yönelik düzenlenen programa İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner katıldı.

İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner Türkiye’de kadınlarımızın üretime destek vermesi ekonominin ne kadar fazla ilerlediğini bize gösterdi ”dedi.

ÜSTÜNER: EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRDÜKLERİ ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİLER

Üstüner, “Burada kırmızı montlularımızın kadın girişimcilerimiz ile yaptığı bir çalışma için beni davet ettiler. Bende gerek tekstil alanında gerekse çiftçilik alanı ile ilgili tarımsal ürünler ile ilgili birçok alanda kadınlarımızın eğitimler aldıklarını ve ekonomik değere dönüştürdükleri çalışmalardan bahsettiler. Gerçekten Türkiye’de kadınlarımız üretime destek verdiklerinde Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar daha fazla ilerlediğine şahitlik ettik. Elazığ’da kırmızı montlular derneğimiz bir iyilik hareketinin sürekli hale gelebilmesi için yaptıkları çalışmalarına yerinde görme imkanım oldu. Bundan 3 sene öncede gelip kendileri ile ilk tanıştıklarımızda bu hareketi devam istediklerini ve bunun kurumsal harekete dönüştürmek istediklerinden bahsetmiştiler. 3 sene sonra bugün geldiğimde gerçekten söyledikleri hedefe ulaştıklarını ve bir dernek olma yolunda ilerlediklerini gördüm. Ben kadınlarımızı verdikleri desteklerden dolayı yerel yönetimlerimize, valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Kadınları birçok alanda destekleri ile kadınlarına daha fazla gözüktüklerine şahit olduk” dedi.

Kırmızı Montlular Kurucu Genle Başkanı Erhan Yiğit düzenlenen programın amacına değindi.

YİĞİT: KADINLARIMIZI ÖNEMLİ KİŞİLER İLE BİR ARAYA GETİRDİK

Başkan Yiğit, “Bizler kırmızı montlular hareketlilik derneği olarak yaşadığımız ülkeye ile her zaman değer katma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Oturup şikayet eden değil durup düşünen değil yola koyulan bir topluluğuz. Bugünde bunun örneklerinden biri hayata geçirdik. Elazığ’ımızda bir şeyler yapmak isteyen fakat bunu nasıl yapacağını sürekli düşünen hanımefendilerimiz ve girişimci kadınlarımızı önemli kişiler ile bir araya getirdik. Kariyer buluşmaları yapıyoruz. Çünkü yapılan bütün kariyer buluşmaları ya üniversite öğrencilerine ya lise gruplarına yapılıyor. Oysaki Elazığ’ımızda çok ciddi anlamda projeleri olan hakikaten gün yüzüne çıkmayı bekleyen ev kadınlarımız var. Bugün onlara has bir gün yaptık. Çok ciddi bir katılımımız var” denildi.