GÜNDEM

TAPU İLE SEYAHAT YAPILABİLECEK!

Tapu Belgeleri ile seyahat etme izni verilen çiftçilerin bir kısmının bu durumu suistimal etmesi nedeniyle yayımlanan son genelge ile Tarım ve Orman Müdürlüklerinden izin almaları şartı getirilmişti.

Yayımlanan genelgenin ardından tapuları ile seyahat etmelerine engel getirilen çiftçiler de Tarım İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, pandemi bir kenara itilmişti. Oluşan kalabalıktan hem çalışanlar hem de çiftçiler şikayetçiydi.

KANAL FIRAT EKRANLARINDA ÇÖZÜM ÖNERİSİ GETİRİLDİ

Kanal Fırat Ekranlarına yayınlanan Furkan Dilaver ile Son Baskı Programına katılan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem de bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söylemişti. Program yapımcı Furkan Dilaver de, vatandaşın oradan oraya sürüklenmesi yerine, tapuda ikametgah ve gideceği yeri belirtmesinin yeterli olabileceğini savunmuştu.

İşte o program yaşanan sıkıntıların çözümüne ışık oldu ve çiftçinin sıkıntısı çözüldü.

TAPU İLE SEYAHAT YAPILABİLECEK

Yaşanan sıkıntıların ardından yeni bir çözüm yolu bulundu. Tapusunun üzerine ikametgah adresini ve gideceği yeri yazmaları şartıyla çiftçiler, kısıtlamadan muaf tutulabilecekler. Çiftçiler birinci derece yakınları ile birlikte bahçelerine gidebilecek. Tapunun ayrıca İl Tarım Müdürlüğü’ne onaylatılmasına da gerek kalmadı. Ayrıca Güzergah dışında görülen çiftçilere ceza yaptırımı uygulanacak.