Android'in yeni sürümü 10 Q betayı bu hafta içerisinde tüm Pixel serisi akıllı telefonlar için kullanılabilir şekilde yayınlayan Google, bir ton kullanışlı yeni özellik ile kullanıcılarının beğenisini toplamıştı. Dosya yöneticisinde de güncelleme yapan Google, dosyaların gönderimi esnasında içeriklerinin görüntülenmesine olanak tanıyor.

Bir e-postaya dosya ekleyeceğimizde veya bir fotoğrafı internet ortamına (WhatsApp, Facebook, Instagram ve benzerleri dahil) yükleyeceğimizde; seçtiğimizin doğru dosya olup olmadığını, içerisinde ne olduğunu son kez kontrol etmek isteriz. Google da kullanıcılarına bu imkanı yeni işletim sisteminin dosya yöneticisine eklediği; dosyaların üzerindeki genişlet tuşuna basıldığında içeriğin ön izlenebilmesiyle tanıyor.

Google'ın yeni dosya yöneticisi hem görsel hem performans anlamında önceki Android sürümündeki versiyonlarına göre fazlasıyla iyileştirmeyi bünyesinde barındırıyor. Dosyaları türlerine göre de sıralama şansını elde ettiğiniz Android Q'nun son kullanıcı sürümünün Ağustos ayında yayınlanması planlanıyor.