Apple, ücretli müzik tüketiminin baskın olduğu rakipleri karşısında abone sayısını giderek arttırıyor. Apple’ın çevrim içi müzik platformu Apple Music, abone sayısını 38 milyona çıkardı. Platformun bir aylık süre içinde 2 milyon yeni abone kazandı. Güncel verileri SXSW’da konuşan Apple’ın internet yazılımı ve servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue verdi.

Amazon Music Unlimited'ın 16 milyon ödeme yapan abonesi var. Pandora Media Inc'in ise toplamda 5.48 milyon. Google, Google Play Müzik hizmeti için ücretli abone sayısını yayınlamadı.

Apple Music'in aylık abonelik ücreti 13.99 TL, altı kullanıcıya kadar erişim desteği sunan Aile paketi ise 20.99 TL. Öğrencilerin ise bu hizmetten aylık sadece 6.99 TL ödeyerek yararlanabiliyor.

Spotify ise Reklamlarla desteklenen ücretsiz üyelik paketine sahip. Ücretli paket aylık 13.99 TL. Spotify’ın aile paketiyle 6 kullanıcı 20.99 TL karşılığında servisten yararlanabiliyor. Öğrenci paketi burada da 6.99 TL.

Apple Music, reklam tabanlı bir sürüm sunmuyor. Bunun yerine müşterileri cezbetmek için üç aylık ücretsiz deneme veriyor. Cue, Apple'ın şu anda ücretsiz deneme süresinde 8 milyon aboneye sahip olduğunu belirtti. Bu arada Apple ilk kez deneme amaçlı kullanıcı sayısını açıkladı.

(milliyet.com.tr)