Microsoft'un mobil cihaz pazarından çıkarak, tüm platformlar için yazılım geliştirmeye ve Windows 10'u tüm cihazlarla bağlantılı bir sistem haline getirmeye karar verdiğini açıklayalım oldukça uzun bir zaman oldu. Lumia 950 ve 950 XL, Redmond merkezli şirket tarafından üretilen en son üst düzey Windows akıllı telefonlar olarak tarihe geçmiş gibi görünüyordu.

Ancak Microsoft'un başka bir üst düzey telefonu piyasaya sunmayı planladığı söylentileri platformun ölmediğini gösteriyor olabilir  Yıllardır geleceği iddia edilen Surface Phone, efsanelerde yaşayan efsanevi bir yaratık olabilir ve bu cihaz doğru veya gerçek olmayabilir.

Söylentilere göre Surface Phone, yakın zamanda piyasaya çıkan ZTE Axon M gibi "açıldığında" bir tablete dönüşebilen, katlanabilir bir akıllı telefon olacak. Surface Phone akıllı telefonunun söylentilerinin hala gelmeye devam etmesinin temel nedenlerinden biri, katlanabilir cihazın özellikleriyle bağlantı kuran ve Microsoft'a verilen yeni patentleri görmeye devam etmemiz gerçeğidir.

Win Central şimdi bir kameranın, bu tür bir telefonla çalışabileceği birkaç farklı yolu özetleyen bir patent üzerinde duruyor. Bunlardan birinde, kamera lensi katlanabilir telefonun bir tarafında, görüntüleme modülü ise diğer tarafında yer alıyor. Cihaz "tablet modundan telefon moduna geçmek için" katlandığında, ikisi de manyetik bir bağlantı yoluyla birbirlerine bağlanıyor. İkinci patentte ise cihaz "açık" durumda iken her kameranın ikincil modülünün mekanik bir kapak tarafından nasıl gizleneceği açıklanıyor, bu yüzden modülün iç kısımları gösterilmiyor.

Qualcomm ve Intel yonga setleri konusunda yetenekli tercihi ile açılan bir Microsoft iş pozisyonu de şirketin bir mobil cihaza sahip olduğuna,işaret ediyor. Olası telefonun Andromeda tarafından destekleneceği ve bunun da ARM işlemcileri de destekleyen, telefonlar için Windows 10 olacağı öngörülüyor ve bu cihazlarda masaüstü uygulamalarını çalıştırmak mümkün olacak.

on olarak, Windows geliştiricisi WalkingCat, Windows White Board uygulamasında, bilinmeyen bir "Journal" uygulamasına yapılan referansları tespit etti. Burada ayrıca, katlanabilir Surface Phone akıllı Titelefonunun sol ve sağ ekran bölümleri anlamına gelebilecek bir "sol sayfa ve sağ sayfa" dan bahsediliyor.

Bu kesinlikle heyecan verici ve kulağa müthiş geliyor. ARM uygulamalarını çalıştıran katlanabilir Microsoft telefon / tablet için ilginizi çeker mi? Belki de bu aslında "phablet" olarak adlandırmamız gereken cihaz da olabilir.

()