Son dönemde gelen bilgilere göre Samsung, işlemci pazarındaki payını arttırmak amacıyla orta seviye Exynos işlemcilerini diğer akıllı telefon üreticilerine satmayı planlıyor.

Güney Kore merkezli bir teknoloji devi olan Samsung, akıllı telefonlar için pek çok farklı donanım birimi üretiyor ve bunları kendi rakipleri de dahil olmak üzere pek çok akıllı telefon üreticisine satıyor. Fakat işlemciler konusunda daha farklı bir tutum izleyen Samsung, Exynos serisi altında kendi orta seviyeli akıllı telefonları için mobil işlemciler üretiyor ve bu işlemcileri diğer akıllı telefon üreticilerine satmıyor. Bunun bir sonucu olarak Samsung, mobil işlemci pazarında Qualcomm, Apple ve MediaTek’in ardından 4. sırada yer alıyor.

Mobil işlemci pazarında daha çok pay sahibi olmak isteyen Samsung, tıpkı Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerini sattığı gibi, diğer akıllı telefon üreticilerine Exynos işlemcilerini satmaya başlayacak. Fakat Samsung’un sadece orta seviye Exynos işlemcilerini satmak istediği söyleniyor. Yani Samsung’un üst düzey Galaxy modellerinde yer alan yüksek performanslı Exynos işlemcileri satılmayacak ve Samsung’a özel olarak kalmaya devam edecek.

Orta seviye işlemci pazarında şimdiye kadar MediaTek’in işlemcileri yaygın olarak kullanılmaktaydı. Fakat Samsung’un da orta seviye işlemcileriyle bu pazara girecek olması, MediaTek’in satışlarını düşürebilir ve firmayı bir hayli zorlayabilir. Kısa süre önce sadece Çin merkezli telefon üreticisi Meizu’nun bir akıllı telefonunda gördüğümüz Exynos işlemciler, görünüşe bakılırsa gelecekte daha fazla modelde yer alacak ve işlemci pazarındaki rekabet iyice artacak.

(tamindir.com)