2016 yılında “KOSGEB İş Birliği Güç Birliği Destek Programı” kapsamında %100 yerli ve milli sermaye ile temelleri atılan şirket, 2018 yılından beri  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknik servis olarak atadığı yetkili olarak çalışmalarına devam ediyo.

Faaliyetlerini 1500 metrekaresi açık, 400 metrekaresi kapalı olan test merkezlerinde sürdüren ve son bir yıl içinde 150'den fazla test ve raporlama hizmetine imza atan TESTTÜRK AŞ, otomotiv sektörü dışında savunma ve demiryolu sanayinde de test hizmetleri sunuyor.

Son 3 yıldır gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 10 milyon TL'nin ülkemizde kalmasını sağlayan TESTTÜRK AŞ, 2023 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği 100 milyon TL'lik yatırım ile Savunma ve Uzay Sanayii alanında da önemli bir açığı kapatmayı istiyor.

Açılış Tarihi 22 Mart

 Avrupa Birliği standartları kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile ülkemizde ilk kez AEBS testini gerçekleştiren firma olan TESTTÜRK AŞ, test laboratuvarının resmi açılışını 22 Mart Cuma günü gerçekleştirecek.