GÜNDEM

Türkiye Kamu Sen’den Ek Zam Talebi

Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Lütfiye Elvan’a gönderdikleri mektupla, memur ve emeklilere ek zam talebinde bulundular.

ÇERKEZ: KAMU ÇALIŞANLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU ZORLUĞU ORTAYA KOYDUK

Atilla Çerkez, “Talebimizi ve gerekçelerini içeren mektuplarımızı bugün ülkemizin 81 ilinden Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’na gönderiyoruz. Hazırladığımız gerçek maaş bordrolarını da mektubumuza ekledik ve kamu çalışanlarımızın içinde bulunduğu zorluğu ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZ: ÇARE ÜRETMEKTEN UZAK KALMAKTADIR

Sendika binasında açıklamada bulunan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, “Ne yazık ki memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan artışlar ülkemizin gerçekleri ile örtüşmüyor. Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve sürekli eriyor. Bu durum küresel salgınla birlikte sürdürülemez bir hal almıştır. Memurlarımız ve emeklilerimiz yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır” şeklinde konuştu.

ÇERKEZ: EN AZ YÜZDE 3,5 ERİYECEĞİ DAHA ŞİMDİDEN KESİNLEŞMİŞTİR

Başkan Çerkez, “Memur maaşlarına 2020 yılının tamamı için ortalama 463,86 Türk Lirası zam yapıldı. Buna karşılık aynı dönemde 4 kişilik ailenin insanca yaşamak için vazgeçemeyeceği zorunlu harcamaları 965,10 TL yükseldi. Yani yalnızca geçen yıl memurun alım gücü aylık tam 501,24 Türk Lirası azaldı. 2021 yılına ilişkin olarak ise memur maaşlarına yılın her iki yarısı için yüzde 3, toplam kümülatif yüzde 6,1 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. Buna karşın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 9,4 olarak güncellemiştir. 2021 yılında enflasyon hedefine ulaşılsa bile memur maaşlarının gerçekleşen enflasyon karşısında yine en az yüzde 3,5 eriyeceği daha şimdiden kesinleşmiştir” dedi.