Baskil Kayısısı Konulu Çalıştay Düzenlendi Baskil Kayısısı Konulu Çalıştay Düzenlendi

GSB Elazığ yurtları Türkiye’nin dört bir tarafından Elazığ’a gelen toplam 9500 öğrenciye hizmet vermeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Elazığ GSB Yurtları, Üniversite eğitimleri için illimize gelen öğrencilerini ağırlamayı sürdürüyor.

3 kız 3 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplam 6 yurtta 9500 kapasite ile Elazığ’da hizmet veren GSB yurtlarında öğrencilere günlük olarak sabah kahvaltısı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve internet gibi birçok imkân sağlayarak beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Aynı zamanda bunların yanı sıra Elazığ kültürünü tanıtmak için birçok tarihi yerlere geziler düzenlenerek hem kültürümüz hem de yöresel yemeklerimiz tanıtılıyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “GSB Elazığ yurtlarımızda 9500 öğrenciyi misafir etmekteyiz. Tabi yurtlarımızda beslenme ve barınma imkanları noktasında öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını ekibimiz ile beraber karşılamaktayız. Günlük sabah ve akşam yemekleri aynı zamanda internet ve sıcak bir ortamın yanında öğrencilerimizin zamanlarını verimli geçirebilmeleri için öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerine de önem veren bir il müdürlüğüyüz. 45 uzman eğitmen kadromuzla Yurtlarımızdaki eğitim atölyelerinde, yurt genç ofislerinde Sportif ve sanatsal anlamda eğitimlerine devam etmekteyiz. En önem verdiğimiz konulardan biri de farklı şehirlerden gelen öğrencilerimize Elazığ’ımızın kültürünü tanıtmak. Çünkü özellikle bölgede birçok medeniyete ve imparatorluğa ev sahipliği yapmış Elazığ gibi önemli bir kentin bu zenginliklerini tanıtıp öğrencilerimizin de gittikleri zaman birer gönül elçisi olarak Elazığ’ın bu zenginliklerini anlatmalarını istiyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin hem yöresel Elazığ ürünlerini hem kürsü başını hem halk oyunlarını hem de tarihi yerlerini gezdirerek bu zengin kültürü tanıtıyoruz. Ben görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonrada Elazığ’ı tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi