Elazığ Valiliği, Belediye ve Fırat Üniversitesi’nin düzenlediği “Uluslararası İslam Medeniyetleri Buluşmaları” 17 – 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Medya Grubumuzu ziyareti sırasında “Uluslararası İslam Medeniyetleri Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilecek olan sempozyum ile ilgili bilgiler veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, İslam dünyasında birçok ismin program kapsamında şehre geleceğini söyledi.

ÖZDEMİR: PROGRAM ZİNCİRİ YAPACAĞIZ

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, “ Doğu’dan ve Batı’dan yani özellikle İslam dünyasından ilim adamları müteffekirler, yurdumuzdan birçok isim inşallah şehrimize gelecek bu program kapsamında. İslam Medeniyeti Buluşmaları programında birkaç tane alt programı içeriyor. Bunlardan bir tanesi uluslararası sempozyum. Onun dışında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzdeki konferanslar, müftülüğümüzdeki paneller vesaire akşamları şehrimizin eli kalem tutan okuyan insanları ile beraber mütefekkirler buluşması tasavvuf müziği konseri yani inşallah burada Harput’ta İslam Medeniyetine katkı sunan yönleri de ön plana çıkartarak geniş birkaç programı içeren program zinciri yapacağız” dedi.

ÖZDEMİR: HERKESİ PROGRAMA DAVET EDİYORUM

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, “ Hem 17 Ekim Pazartesi günü Fırat Üniversitesi’ndeki açılışa davet ediyorum. Hem de akşamları Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki İslam Medeniyeti ile alakalı sergi ve arkasından müteffekirlerin buluşmasına davet ediyorum” dedi.

Özdemir, programa Elazığlıları davet etti.