GÜNDEM

Yeni Vali Kaldırım, Elazığ’da Görevine Başladı

21 Haziran tarihinde açıklanan Valiler kararnamesiyle Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Van Valiliği’ne İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Çetin Oktay Kaldırım ise Elazığ Valiliğine atanmıştı. Elazığ Valiliği görevine atanan Çetin Oktay Kaldırım Ankara uçağı ile dün Elazığ’a gelmişti.

Elazığ’da görevine başlayan Yeni Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Valiliği’nden açıklama yaptı. Vali Kaldırım, “Çizmenizi, botunuzu arabanıza koyun. Sahada olacağız. Bol bol gezip çalışacağız. Bol bol gezeceğiz.  Koşan vali olacağız” dedi.

“En büyük marka değerimiz gakgo ismiyle markalaşmış insanlarımızdır”

Yeni Vali Kaldırım, şeref defterini imzaladık diyerek başladığı konuşmasında, “Bir medeniyet ve fazilet beldesi ismiyle müsemma aziz ilimizde bugün göreve başlamış olmanın hazzını ve şerefini yaşamış olmaktayım. Biz Elazığlılar vatan sevgisi, kadim insanlık değeri, bayrak ve millet aşkıyla temayüz eden aziz bir beldenin asil insanlarıyız. En büyük marka değerimiz bütün bu değerlerle teçhiz edilmiş, binlerce övgüye mazhar olunmuş, ve yiğitlik mertebesi nişanesi gakgo ismiyle markalaşmış insanlarımızdır. Bundan sonra biz de 578 bin 789 kişilik büyük güzide bu kıymetli ailenin bir ferdi olarak. Yaptığımız işin ruhuyla, aşkıyla ve hazzıyla hizmet etmek için buradayız” dedi.

“Allah mahcup etmesin”

Vali Kaldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Şunu gururla ifade etmek isterim ki, Elazığ gibi Anadolu’nun kalesi, kapısı, mayası ve özü diyebileceğimiz bir ilde görev almış olmak, vatanımız ve aziz vatandaşlarımız için hizmet etme şerefine nail olmak, şahsım için şereflerin en büyüğüdür ve iftihar meselesidir. Burada yaşayan herkesin hayatına bir şekilde dokunan, çok geniş bir sorumluluk sahibi mesai arkadaşlarımla görev yapacağım. Allah mahcup etmesin. Bu şehrin kamu düzeni ve güvenliği, toplumun refah ve huzuru, bireylerin can ve mal emniyetleri bizim sorumluluğumuzda olacaktır. İnsanımızın yaşamını koruma ve güvence altına alma, huzur ve refahın hakim olduğu müreffeh bir mekan oluşturma, gelişme, kalkınma, cazibe merkezi olma ve yatırımlar için güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir ortam ve iklim oluşturma yine bizim sorumluluğumuzda olacaktır. Bu ülkenin kimsesizi ve yetimi, garip ve gurebası, şehit ve gazisi, mukimi ve yolcusu, engellisi ve masumu, geleceğimizin nişanesi kundaktaki bebeği, umut ışığımız genci, varlık sebebimiz yaşlısı ve hasılı bütün renk, doku ve desenleriyle topyekün bütün ilimizin refahı, esenliği, huzuru, bugünü ve yarını bizim sorumluluğumuzda olacaktır. Devletin şefkati, merhameti, muhabbeti, insanımızı sarıp sarmalayan sıcak ve huzur veren kucağı, toplumun içini ısıtan, umutlarını yeşerten güler yüzü bizim sorumluluğumuzda ve emanetimizde olacaktır.

Vatandaşımızın huzur içinde başını yastığa koyması; uyandığı yarınından emin olması bizim sorumluluğumuzda olacaktır. Kamunun etkin, hızlı ve yerinde çalışmalarla hizmet standartlarını yükseltmek ve insan yaşamını kolaylaştıran yaşanabilir bir ortam oluşturmak; bizim sorumluluğumuzda olacaktır.

Yatırım ortamını iyileştirme, ilin marka değerini artırma, tarım, hayvancılık, su ürünleri, turizm, sağlık, eğitim, spor gibi alanlarda yeni yatırımlarla katma değer oluşturma, markalaşma, bir çekim merkezi haline gelme ve sektörel çeşitliliği sağlama önemli sorumluluk sahamız olacaktır.

Suç, terör, şiddet gibi olumsuzluklarla mücadele etmek, toplumun düzen ve huzurunu, bireylerin temel hak ve hürriyetlerini tehdit eden her türlü olaya karşı şedit, vakur ve kararlı bir irade ortaya koymak, gençlerimiz, çocuklarımız ve yeni nesillerimizi uyuşturucu gibi illetlere karşı korumak; hepsi bizim sorumluluğumuzda olacaktır.

Terörün temel hedefi olan korku ortamının oluşması, gündelik hayatın işlemez hale gelmesi, temel hak ve özgürlüklerin, kamu düzeni ve güvenliğinin olumsuz etkilenmesi, toplumun yaşam standardının, refahının ve huzurunun bozulmasına şedit bir şekilde mani olmak için emniyet ve güvenlik noktasında devletin kararlı koruyuculuğunu temin etmek yine bizlerin en temel görev ve sorumluluğumuz olacaktır.

Bütün bu sorumluluklarımızı yerine getirirken devleti efendi değil hizmetkar kılmak, kamuyu değil vatandaşı merkeze alan hadim kamu yönetimi anlayışını hakim kılmak, bürokrasiyi, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran bir enstrüman haline getirmek; şefkatli ve merhametli bir yaklaşımla milletin devletiyle muhabbetle kucaklaşmasını sağlamak, ona hizmette ibadet aşkını şiar edinmek, hakka tabi olmak, haksızlığa karşı vicdanlı davranmak, asırların birikimi, değer yüklü kadim medeniyetimizin ve yönetim anlayışımızın damıtılıp öz haline getirildiği ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket etmek, vatandaşı merkeze alarak onu hizmetin ve devletin asıl sahibi olarak gören devlet anlayışını hayata geçirmek temel prensibimiz olacaktır.

Büyük hedef ve tahayyülleri olan, iyiliğin, güzelliğin, refahın ve adaletin ülkemizde ve bütün dünyada hakim olmasını sağlamaya dönük büyük projeler ve vizyonla hareket eden ülkemizin görevlileri olarak, il merkezinden en ücra köşesine kadar görevlerimizi ifa ederken bu sorumluluğu yüreğimizin derinliklerinde hissetmemiz, bir ibadet aşkı ve hazzıyla çalışmamız hem kendimize, hem bu güzide ülkemize, hem medeniyetimize, hem değerlerimize, hem de çocuklarımıza ve hayallerini kurduğumuz büyük geleceğimize karşı en büyük ve kıymetli yükümlülüğümüzdür.

Ve bilmenizi isterim ki bu zorlu yolculukta, her biri milletimize mal olmuş ve binlerce mefahire ve övgüye mazhar olmuş şehit Fethi Sekin gibi fedakâr arkadaşlarımızın omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun bilincinde olarak sizlerle omuz omuza vererek çalışmak benim için büyük bir gurur, şeref ve iftihar vesilesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle mesaimin bu ilk gününde aziz Elazığlıları en içten sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, saygı ve hürmetlerimi diliyorum.

“Şehitlere dua edilmez. Şehitlerden dua alınır”

Görevimize başlamış olduk. Bugün sabah kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in kabrini ziyaret ettim. Şehitlere dua edilmez. Şehitlerden dua alınır. Elazığ’ımızda şehitlerimiz var. Hepsi Fethi sekin kadar kıymetli değerlidir. Baş tacımızdır. Kabrini ziyaret ettik. Duasını aldık. Annesi de oradaydı. Duasını da aldım.

“Bizim de elimiz nasır tutmuştur”

Köyümüzü ziyaret ettik. Ahmet amca 76 yaşında kendisini ziyaret ettik. Bahçeden geldi. Eli nasırlı. Kusura bakmayın dedi. Üstüm kirli. Ben bu sizin için bir şereftir dedi. Ben de köylü çocuğuyum. Köyde büyüdüm. Bizim de elimiz nasır tutmuştur. Dolayısıyla kıymetini biliriz. Bizi ağırladı. Mahcup etti. Birkaç fakirimizi ziyaret ettik. Sonra Harput’a geldik. Harput ilimiz için önemli bir marka değeri. 4000 yıllık tarihi değeri olan bir marka değerimiz. Çok kıymetli aziz meftunlar var. Kıymetli insanlar var. Kabirlerini ziyaret ettik. Duamızı yaptık. Birkaç değerlendirme yaptık. Sonra Elazığ’a geldik. Esnafımızla buluştuk.

“Çizmenizi, botunuzu arabanıza koyun. Sahada olacağız”

Biz çok çalışacağız ülkemiz Elazığ için çok çalışacağız. Yerimizde durmayacağız. Makam durmak için gelmedik. Köy köy, mezra mezra, belde belde gezip hem sorunları yerinde tespit edip hem de çözümler üretme yeni projeler geliştirme, ilinizin potansiyeli çok yüksek. En büyük marka değerimiz insanımız. İnsan unsuru kalkınmada gelişmede büyümede çok önemli. İnsan unsuru olmadan hiçbir şey olmuyor. Çok kaliteli insanlarımız var. Gakgo ismiyle isimlendirilen yiğit, mert, fedakar insanlarımız var. İnşallah bu sorumluluğun altında ezilmeyiz. Yeni projeleri bütün şehrin dinamikleri ile geliştirip güzel hizmetler yapmış olacağız. Allah mahcup etmesin. Bütün arkadaşlara talimat veriyorum. Arabama koydum. Çizmenizi, botunuzu arabanıza koyun. Sahada olacağız. Bol bol gezip çalışacağız. Bol bol gezeceğiz.  Koşan vali olacağız. Hedefimiz bu. Allah mahcup etmesin. Tüm kurumları dinleyeceğiz.

“Çok dinamik, güçlü yerel basınımız var”

Çok dinamik, güçlü yerel basınımız var. Basınımıza da teşekkür ediyorum. Onlarda yardımcımız olacaklar. Bütün sektörüyle, su ürünleri ile organik tarımıyla gelişecek sektörleriyle sporuyla inşallah güzel hizmetlere vesile olacağız.

“Elazığspor kravatı taktım”

Elazığspor kravatı taktım. Ben sporun içinden gelen biriyim. Trabzonluyum. Trabzonsporla da yakinen ilgilendim. Bütün kulüpler, spor camiası şehirlerin gelişmesi için marka değeridir.  Şehirlerin gelişmesi için önemli değeridir. Tanıtımı, algısı için, yatırımcı çekmek için bütün her alanı etkiliyor. Elazığ’ımız için spor da önemli. İnşallah burada güzel hizmetlere vesile oluruz. Vatandaşın emrinde, hizmetinde oluruz. Vatandaşı memnun ederiz. Teşekkür ediyorum.”