Elazığ il protokolü 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı şu şekilde;

“Türkiye’mizin büyüyüp ve sosyal yönden gelişmesi, milletimizin refahı ve devletimizin daha güçlü olması için büyük emek veren üreten işçi ve emekçi kardeşlerimizdir. Ülkemizin her yerinde ve her alanda alın teri ile üreten ve neticelendiren kıymetli işçi kardeşlerimizin emeklerine saygı duyuyor her birinin 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma gününü kutluyorum”

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı şu şekilde;

Toplantılar Devam Etti Toplantılar Devam Etti

“1 Mayıs, tüm değerleri üreten işçilerin-emekçilerin bugüne dair itirazlarını ve yarına dair hedeflerini ifade ettiği bir gündür. Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizlerin faturasının emekçilere yıkılmadığı, emeğin ve eşitliğin hâkim olduğu yeni kanunlarla hakları güvence altına alıp, işçilere, kamu emekçilerine ,emeklilere , kadınlara ve gençlere yönelik bu günümüze ve geleceğimize büyük zararlar veren tüm uygulamalara ve hukuksuzluklara son vererek , işçilerimizin yanında olacağız. Tüm sömürülenlerin, yoksullaşanların ve ezilenlerin hakkını savunup düzeni değiştirmeye, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmeye gücümüz var.Yeni bir toplumsal düzen için yeni bir başlangıç yapacağız ve bunu hep birlikte başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle , daha âdil yarınlarda buluşmak dileği ile, ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üreten işçilerimizin , emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını Kutluyorum”

Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez’in 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı şu şekilde;

“İlkemiz önce ülkemiz” parolasıyla, devletimizin birliği ve bütünlüğü; milletimizin kardeşlik, huzur ve mutluluğunu daim kılmak için “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” diyerek kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi amacındayız. Başta memurlarımız olmak üzere bu ülkenin işçileri, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları ve gençleri için mücadele vermekteyiz. Türk milleti olarak barış içinde, özgürce yaşamak için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada, insan onuruna yaraşır bir hayat için bu birlikteliği oluşturduk. En temel insani ve demokratik haklarımız için, sosyal adalet ve eşitlik için eylemler gerçekleştiriyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemizin, Devletimizin kuruluş felsefesine uygun bir biçimde, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için olduğunu özellikle vurgulamak isteriz. Bizler, emeğin en yüce değer, ekmek kavgasının kutsal olduğuna inanır, alın terini akıtıp, evine ekmek götürme telaşında olan çalışanlarımızın, hak ettiği saygıyı görmesi ve emeğinin karşılığını alması için mücadele yürütürüz.  Bu doğrultuda sesimizin daha gür çıkması, sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda 1 Mayıs’ın bizler için taşıdığı anlam ve değer son derece büyüktür. Ülkenin toplam gelirinden herkesin adil miktarda pay alamaması gelir dağılımının bozulmasına, haksızlığa ve yersiz zenginleşmeye neden olmaktadır. Haksız kazanç ve yersiz zenginleşmenin sonucunda; açlık ve yoksulluk tehlikesiyle baş başa kalan ve çalıştığı halde geçimini sağlayamayan bir toplum ortaya çıkar. Hiçbirimiz çalıştığı, çabaladığı halde yoksul olmak istemeyiz. Kimsenin emeğinin heba olmasına göz yumamayız. Bu noktada ortak çıkarlarımızı korumak için bir araya gelerek, güç birliği yapmamız zorunlu hale gelir. Biz; sendikacılığı maaş pazarlığından çok, kamu çalışanlarının bütün haklarının korunup geliştirilmesi için daha geniş yelpazede mücadele etmenin bir aracı olarak görüyoruz. 1 Mayıs’ın emeğinden başka sermayesi olmayan çalışan, işsiz, yoksul, esnaf ve ev hanımlarının seslerini yükselttiği ve güç birliği yaptığı gün olması gerektiğine inanıyoruz”

Hizmet-İş Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci’nin 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı şu şekilde;

“Pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldığımız kitlesel 1 Mayıs programlarımızı, Kahramanmaraş’ta yeniden başlattık. HAK-İŞ ve hizmet iş olarak; sağlığımız, işimiz, ekmeğimiz, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerimizi yine meydanlardan yüksek sesle haykırdık. Emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın gücüne inanan Konfederasyonumuz, deprem bölgesindeki üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza destek oldu, yaraların sarılmasında önemli katkılar sundu. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için HAK-İŞ olarak sendikalarımız ve tüm teşkilatımızla omuz omuza mücadele veriyoruz. Bütün çalışanları ve toplu sözleşme düzenini koruyacak, çalışanların aileleri ile birlikte insanca yaşamasına imkan tanıyacak ücret düzenlemelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istiyoruz. Milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı almak istiyoruz. İnsanı merkeze alan daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Tüm emekçilerin ücretlerinin enflasyona karşı korunmasını talep ediyoruz. Vergi oranlarının düzenlenmesini, kriz sürecinde tüm ücretlilerden alınan vergi oranının %10 olarak belirlenmesini talep ediyoruz. Kapsam dışında kalan işçilerin kadroya alınabilmesine imkân sağlayacak bir düzenlemenin yapılmasını, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş haklarının verilmesini istiyoruz. Bütün kamu çalışanlarının Kamu Çerçeve Protokolü’ne dahil edildiği bir model talep ediyoruz. 6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alamayan belediye şirketlerinde çalışanların da kamu işçilerinin kapsamına da dahil edilmesini istiyoruz”