Elazığ İl Protokolü ve sivil toplum kuruluşları, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, hain darbe girişiminin milletin iradesiyle bertaraf edildiğini vurgulayarak, şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andılar.

Vali, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları tarafından yayımlanan mesajlarda; 15 Temmuz 2016’da milletin yazdığı destanın, demokrasi tarihine altın harflerle geçtiği ifade edildi. Mesajlarda, Türk milletinin vatanına, bayrağına ve devletine olan bağlılığına dikkat çekilerek, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun açıklaması şöyle:

 

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimiz tarihe altın harflerle kazınan bir destan yazmıştır. Vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan aziz milletimiz; iradesine pranga vurmaya çalışan hainlere karşı, canı pahasına demokrasiyi savunmuş, bir kez daha “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” demiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, o gece sergilenen kararlılık ve fedakârlık; sadece bir darbe girişiminin bertaraf edilmesi değil, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı vizyonunun temel taşlarından biri olmuştur. Milletimizin yazdığı bu destan, güçlü bir Türkiye’nin inşasında umut, cesaret ve irade kaynağı olmuştur.

Bu eşsiz direnişin yıldönümünde; başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletçe birlik ve beraberlik içinde nice aydınlık yarınlara yürümeyi diliyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun

I M G 1906 Min

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in açıklaması şöyle:

 

15 Temmuz, bu milletin cesaretiyle yazılmış; inancın, direnişin ve vatan aşkının destanıdır. O gece, bayrak inmesin, ezan susmasın, vatan bölünmesin diye milyonlar sokaklara döküldü. Tankların önünde duran yürekler, namlulara siper edilen bedenler, milletin iradesine nasıl sahip çıkıldığını tüm dünyaya gösterdi.”

Keleş, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün yalnızca bir askeri kalkışma değil, aynı zamanda milli iradeye ve anayasal düzene karşı yapılmış büyük bir ihanet olduğunu vurguladı. Ancak bu ihanete karşı milletin tek yürek olarak destansı bir direniş sergilediğini ifade ederek şöyle devam etti:

15 Temmuz gecesi, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden milletimizin her ferdi vatanın dört bir yanında aynı kararlılıkla sokaklara çıktı. Bir avuç hainin hedefi; demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi parçalamaktı. Ancak bu aziz millet, imanla, cesaretle ve sarsılmaz bir inançla bu ihaneti boğmuş; tarihimize yeni bir zafer sayfası eklemiştir. O gece yazılan kahramanlık destanı, milletimizin istiklal ve istikbaline olan bağlılığının en güçlü ifadesidir.”

15 Temmuz’un ardından tutulan demokrasi nöbetlerinin, milletin geleceğine sahip çıkma iradesinin açık bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Keleş, mesajının devamında şu değerlendirmelere yer verdi:

Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu kutsal topraklarda, birlik ve beraberlik ruhu her daim dimdik ayakta kalacaktır. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz; ülkemizin huzuruna, birliğine ve bekasına kasteden tüm karanlık odaklara karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Ne içeriden ne de dışarıdan gelen hiçbir tehdit, bu milletin istiklal yürüyüşünü durduramayacaktır.”

15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehadete yürüyen tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın. Ancak herkes şunu bilmelidir ki; bu millet, gerekirse aynı imanla, aynı cesaretle, aynı kararlılıkla yine dimdik durur, yine vatanına sahip çıkar.

Itz6 G Gr O 400X400-3

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın açıklaması şöyle:

15 Temmuz 2016 gecesi; milli iradeyi gasp etmeye, demokrasimizi rafa kaldırmaya, devletimizi çökertmeye ve aziz milletimizi esaret altına almaya kalkışan hain FETÖ terör örgütünün karşısında; liderinin arkasında dimdik duran, canı pahasına siper olan asil bir milletin destanı yazılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen milyonlar; tanklara, uçaklara, kurşunlara imanla direnirken tüm dünyaya şu hakikati haykırmıştır: Bu milletin iradesine pranga vurulamaz!

O gece, sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türkiye’nin bağımsızlığına, birliğine ve kardeşliğine yönelik alçak bir işgal planı da bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz; damarlarındaki asil kanın farkında olan kahraman milletimizin şahlanışıdır.

Gazi Meclisimiz bombalanmış, 253 vatan evladı şehit düşmüş, binlercesi yaralanmıştır. Ancak milletimiz; bayrağını yere düşürmemiş, ezanını susturmamış, vatanını teslim etmemiştir.

Şehirlerin azizi, güzel Elazığ’ımızda da o gece vatan ve millet sevdalılarıyla bir ve beraber olarak, meydanları hıncahınç doldurduk; hain darbecilere karşı dimdik durduk. Elazığlı hemşehrilerimiz gösterdiği o onurlu duruşla, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi bir kez daha tarihe geçti. Sağ olsun, var olsunlar.

Bugün, 15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; o gecenin kahramanlarına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Rabbim bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Ejderacikkapi-4

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın açıklaması şöyle:

15 Temmuz; vatanın ne olduğunu ve vatanın ne kadar kıymetli olduğunu bilmeyen vatansızların vatanlarını satma girişimidir.

15 Temmuz; milliyeti belli olmayan soysuzların necip Türk milletine silah doğrulttuğu gündür.

15 Temmuz; hainlerin ihanetten ar etmediği kara bir gündür.

15 Temmuz; insan görünümlü mankurtların halkımıza saldırdığı gündür.

15 Temmuz; kelimelerin kifayetsiz kaldığı alçaklık, ahmaklık ve hainliktir.

Allah’a hamd olsun ki 15 Temmuz'da;

Milletimiz; ihanete karşı dimdik ayakta durmuş ve göğsünü tanklara siper etmiştir.

Metin Ailesinin Acı Günü
Metin Ailesinin Acı Günü
İçeriği Görüntüle

Sinsice kurumlarımıza sızan bu ur, milletimizce sökülüp atılmıştır.

Milletimiz; okyanus ötesinden yapılan ihanet planlarını yerle yeksan etmiştir.

Milletimiz; hürriyet aşkına, vatan millet sevdasına canını malını ortaya koymaktan bir an olsun tereddüt etmemiştir.

Milletimiz; başkomutanına sahip çıkmış, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile varlığını ortaya koymuştur.

Unutmadık.

Unutmayacağız.

Unutturmayacağız.

O1Rm H I Ql 400X400-1

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un açıklaması şöyle:

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Askeri ya da sivil millet iradesini hedef alan her türlü darbeyi reddediyoruz.

327852766 693806828889701 3564732936194147117 N

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın açıklaması şöyle:

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, milli irademizi ve özgürlüklerimizi hedef alan hain darbe girişiminin üzerinden dokuz yıl geçti. 15 Temmuz 2016 gecesi, devletimizin bekasına, milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen bu karanlık saldırı, aziz milletimizin destansı direnişiyle bertaraf edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin yazdığı bu demokrasi destanı; Türkiye’nin güçlü geleceğine set çekmek isteyen odaklara karşı verilmiş tarihi bir cevaptır.

Millet olarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü sürdürürken ne yaşadığımız ihaneti ne de bu ihanete karşın aziz milletimizin istiklal ve istikbaline sahip çıkarak şanlı bir direnişle yazdığı kahramanlık destanını unutmayacağız, unutturmayacağız. Tıpkı Çanakkale ruhu gibi 15 Temmuz ruhunu da ilelebet canlı tutacak ve yaşatacağız.

Aziz milletimizin vatan, millet sevdasıyla yazdığı 15 Temmuz destanının 9. yıl dönümünde başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

424582877 917744786388443 9073427456367288496 N