24 Ocak 2020 ve 27 Aralık 2020 tarihinde Elazığ’da iki farklı yıkıcı deprem meydana geldi.

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Depremle İlgili Açıklama Yaptı Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Depremle İlgili Açıklama Yaptı

Meydana gelen depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ’da vatandaşların yaralarını sarmak için konut ve iş yeri yapımına başladı.

Yapımına başlanılan konut ve iş yerleri tamamlandı ve teslim edilmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda Elazığ’da yapımları tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kuraları noter huzurunda AFAD İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilecek olan kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı

TORAMAN: 21 BİN 300 CİVARINDA KONUTUN ANAHTARINI TESLİM ETMİŞİZ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Bölgede devam eden artçı depremlerle maalesef hasarlı binalar da tekrar yıkılma durumuyla karşı karşıya. Bu yapıları suratla bertaraf etmemiz gerekiyor. Elazığ 2020 depremindeki yıkımlarla 6 Şubat’taki depremden en az zayiatla çıkmış oldu. Bu binaları yalnızca yıkmadık, 2020 yılından bugüne bunların yerine depreme dayanıklı, güvenli, yüksek standartlı konutlar da inşa etti. Elazığ’ın en büyük avantajı da bu inşa edilen konutlar oldu. AFAD Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve TOKİ tarafından çok büyük bir gayret ve öz veriyle yeniden inşa faaliyeti yürütüldü. Şu anda kadar 21 bin 300 civarında konutun anahtarını teslim etmişiz. 2020 depreminden sonra yapılan yeni güvenli yapı stoku 6 Şubat’taki depremde Elazığ’daki yıkımı da bir nebze olsun azaltmış görünüyor. O yüzden emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu son kurayla beraber Elazığ il merkezinde bir kısım hukuki ve idari süreci devam eden çok az hak sahibi olmak üzere Elazığ merkezde depremden hak sahibi olan vatandaşlarımızın kuralarını bitirmiş olacağız. Bugün kurası çekilen konutlar bitmiş konutlar. Kısa sürede vatandaşlarımız anahtarlarını alarak taşınabilecek durumdalar. Elazı merkezinde 2020 depreminde hak sahibi olan vatandaşlarımızın hemen hemen tamamının konutlarını teslim etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: ELAZIĞ’IN TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR VİLAYET NOKTASINA GELMİŞ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Vali Dr. Toraman, “Öte yandan Bir de iş yeri kurası çekeceğiz. Burada da kentsel dönüşüm alanından AFAD başkanlığına devredilen 242 iş yerinin kurasını çekeceğiz. Hak sahibi vatandaşlarımız iş yerlerine kavuşmuş olacaklar. Vatandaşlarımızın çok önemli bir kısmı iş yerlerine kavuşmuş olacaklar. TOKİ Başkanlığına teşekkür ediyoruz. İlimizde bin 144 sosyal konutun anahtarlarını dağıtmaya başlamıştık. Bu sosyal konutlarımıza da vatandaşlarımız taşınmaya başladılar ve hayat devam ediyor. Bütün bunları topladığımızda yapılan bu yapı stokunu dikkate aldığımızda Elazığ’da dönüşümün yapısal bina dönüşümünün büyük ölçüde gerçekleşmiş olduğunu, Türkiye’de örnek bir vilayet noktasına gelmiş olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

TORAMANN: YENİ KONUTLARI 1 YIL İÇİNDE TESLİM EDECEĞİZ

Vali Toraman, “Elazığ’da da ilk etapta 4 bin 500 adet konutu merkezde 588 konutun köylerde inşasına başlıyoruz. Bunları Cumhurbaşkanımızın talimatları noktasında 1 yıllık süre içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Yeni yapılacak 4 bin 500 konutla beraber Elazığ’ın yapı stoku daha güvenli ve ileri bir noktaya dönüşmüş olacak. Hem 2020 hem 2023 depremini telafi etmiş olacağız” dedi.