Altın fiyatları ile ilgili bütün son dakika gelişmeleri ve canlı fiyatlar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Geçtiğimiz hafta yarım, gram ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın ardından altın alış ve satış işlemi yapmak isteyenler için güncel fiyatlar merak konusu oldu.

Birikim veya yakınlara armağan olarak altın satın almak isteyen vatandaşlar "Altın fiyatları bugün ne kadar?" sorusunun yanıtını araştırıyor.

YARIM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yarım altın ile çeyrek altın arasındaki fark yarım altının kolay kolay bozdurulmayan birikim anlayışıyla değerlendirilmesidir. Yarım altın da genellikle düğünlerde gelin ve damadın aile fertleri, arkadaşları tarafından armağan edilir.

Yarım altın bugün 732,99 TL'den alınırken 753,11 TL'den satılmaktadır.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Son zamanlarda çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş, daha uygun fiyatlı olan gram altının tercih edilmesine yol açmıştır. Bu doğrultuda gram altın büyük bir ilgi görmektedir.

Bununla birlikte gram altın fiyatlarındaki araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Gram altın, 29 Mart Cuma gününe 231,08 TL'den alınıp 231,13 TL'den satılarak başladı.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Uzun yıllar boyunca büyük rağbet gören çeyrek altın, en çok tercih edilen tür olarak dikkat bilinmektedir. Çeyrek altın düğünlerde de akla gelen ilk hediyedir, aynı şekilde birikim açısından da yastıkaltı biriktirilen altınların büyük çoğunluğu çeyrek altındır.

Çeyrek altın sabah saatlerinde 370,37 TL'den alınırken 379,37 TL'den satılıyor.

Tam Altın

Alış: 1.481,48

Satış: 1.512,71

Cumhuriyet Altını

Alış: 1.542,00

Satış: 1.566,00