1980 yılında Sanayi Mahallesi’nde yapılan ve 2013 yılında yenilenerek, bugünkü görünümü ile hizmet veren Şehirler Arası Otobüs Terminali, mazide kalıyor..

43 yıldır ayrılıklara, kavuşmalara tanıklık eden Terminal Binası, şehir büyüdükçe artık ihtiyaçlara cevap vermez bir duruma gelmişti.

Yeni terminal binası şehir için acil ihtiyaç haline gelmişken, yeri konusunda tartışmalar yapılıyor fakat bir türlü adım atılamıyordu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Elazığ Belediye Başkanlığına seçilen Şahin Şerifoğulları, şehrin kangren olmuş problemlerine bir bir neşter atarken, Elazığ Şehirler Arası Otobüs Terminali içinde adımlar attı.

Terminal Binasının Güney Çevre Yolunda yapımı için karar alan Başkan Şerifoğulları, ihale sürecinin tamamladıktan sonra 2021 yılında inşaat çalışması başladı.

İnşaat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte şehrin yıllardır kahrını çeken eski terminal binasında taşınma telaşı başladı.

Eski otogarda taşınma telaşı yaşanırken, yeni otogarda da yerleşme telaşı ve heyecanı vardı.. 

Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Yüksel Yüce, 50 yıllık bir mekana veda ettiklerini belirterek, Türkiye’nin en güzel otogarını şehre kazandıran Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Otogarları şehrin aynası olarak tanımlayan Başkan Yüce, eski otogarda Elazığ’ı iyi yansıtılmadığını kaydetti.

Güney Çevre Yolu üzerinde yaklaşık 15 bin metrekare alanda yapılan yeni terminal binası bünyesinde; 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe, mescitler, 49 adet peron, şoför dinlenme odaları ve çocuk oyun alanlarını barındırarak sadece ulaşım alanında değil turizm noktasında da şehre katkı sağlayacak.

VİDEO:

Elazığ’da Şap’a Geçit Yok Elazığ’da Şap’a Geçit Yok