Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Arama-Kurtarma Ekibi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez üstü Kahramanmaraş olan; Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, başlatılan çalışmalar çerçevesinde ADÜ Arama-Kurtarma Ekibi afet bölgesine gönderildi. ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürlüğü bünyesinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in talimatları ve desteğiyle oluşturulan Arama-Kurtarma Ekibi, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nadir Savaş Öter başkanlığında afet bölgesine ulaşan ekip vakit kaybetmeden arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdüren ekip, depremzedeleri göçük altından kurtarmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Germencik Deve Güreşi Festivali iptal edildi Germencik Deve Güreşi Festivali iptal edildi

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Malatya Şehir Hastanesi karşısında 5 Kişilik aileyi kurtarmak için ADÜ Arama-Kurtarma ekibi ve Çin Arama-Kurtarma ekibi iş birliği ile sahada aralıksız çalışmalarını yürütüyorlar. Rabbim yar ve yardımcıları olsun" dedi.