AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen “Anadolu Soruyor” programına katılarak Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi’nden Yüzmede 98 Derece Elazığ Belediyesi’nden Yüzmede 98 Derece

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti’de şubat ayının ilk haftasında adayların tamamının açıklanacağını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, adayları milletimiz belirledi” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Şubat Ayının İlk Haftasında Adayların Tamamı Açıklanır

Yusuf Ziya Yılmaz, “AK Parti’nin adaylarını milletimiz belirledi. İl milletvekilleri, kamuoyu yoklamaları ve anketlerden yararlanarak milletimizin istediği ismi aday olarak çıkardık. Şubat ayının ilk haftasının sonunda tüm adaylarımızı belirlemiş oluruz. Şubat ayı etkin bir seçim kampanyasının başlayacağı bir süreç olacak. İlerdeki ilçe adaylarımızı belirlerken il belediye başkan adayımız, il başkanımız ve il milletvekilleri ile isimler üzerinde değerlendirmeler yapacağız. İllerdeki ilçe adaylarımızı değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra genel başkan yardımcılarımız illere giderek isimleri açıklayacaklar. Yeniden Refah Partisi, BBP ve DSP ile görüşmeler devam ediyor. Ankara ve İstanbul’u kazanacağız, zerre tereddüdümüz yok. Yerel seçim kampanyamızda yerel sorunlar ve o şehrin ihtiyaçları konusunda dinamikler geliştireceğiz” dedi.

İl ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleme işinin oldukça önemli ve zor bir iş olduğunu dile getiren Yılmaz, yerel seçimlerde ittifak için MHP ile 14 ayrı toplantı yaptıklarını, bu süreci saygı çerçevesinde yürüttüklerini ve 81 ilin 21’inde rekabet 30’unda ittifak yaptıklarını dile getirdi.

Yusuf Ziya Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte İlçe Belediyeleri kaldı. İlçe Belediyeleri ile ilgili çalışmalarımızda belirli bir aşamaya geldik. Muhtemelen bu hafta yetişmezse önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Genel Başkan Yardımcılarımızın Başkanlığında, şuanda belirlenmiş olan illerin, ilçelerini görüşüyoruz, bitireceğiz. O ilçeleri ilan etmek içinde Genel Başkan Yardımcılarımız illere gidecekler. İllerde lansman toplantılarıyla birlikte geniş katılımlı toplantılarla birlikte illerin ilçelerini birlikte açıklayacaklar” dedi.