Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Maden ilçesinin tekrar eski günlerine döneceğini belirterek, Elazığlı işadamları tarafından işletilmesi fikrini desteklediğini söyledi.
ALTUNDAL: BİZ BU MADEN YATAKLARININ ELAZIĞLI İŞADAMLARINCA İŞLETİLMESİ FİKRİNİ DESTEKLİYORUZ
Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Maden ilçesinin geçmişte ilin ve ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek, “Maden Bakır işletmesinin özelleştirilmesinin ardından çok büyük olumsuzluklar yaşadı. MTA Genel Müdürlüğünce bölgede yapılan ve zengin maden yataklarının bulunmasının ardından bölgede yeni bir heyecan yaşanmaktadır. Biz bu maden yataklarının Elazığlı işadamlarınca işletilmesi fikrini destekliyoruz. Tabiki bu cevherin çıkarılıp başka bir yerde işletilmesinden yana değiliz. Talebimiz bu cevherin Maden ilçesinde kurulacak tesislerde işletilmesidir. Böylece Maden tekrar eski günlerine dönecek, ilin ekonomisine önemli katkı sağlayacak, istihdam alanı oluşturacaktır.” dedi.

ALTUNDAL: BU YIL BU KONUTLARIN YAPILMASINI İSTİYORUZ
Altundal, Maden ilçesinde konut probleminin çözümü için yapılan girişimlerin de hızlandırılması gerektiğini belirterek, “TOKİ Maden ilçesinde konut yapımı konusunda çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların artık yatırıma dönüşmesini ve bu yıl bu konutların yapılmasını istiyoruz. Böylece ilçede ki konut problemi de çözüm bulacaktır. Böylece ilçede heyelandan dolayı yaşanan olumsuzluk ve mağduriyet de giderilecektir.” dedi





