11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgelerine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yayıncıları Derneği’nden de felaket bölgesinde yer alan televizyonlara desteğe yönelik çalışmaları devam ediyor.

Her defasında Anadolu medyasının yanında olan Anadolu Yayıncılar Derneği, bu kez de lisans ücretlerinin düşürülmesi noktasında çağrı yaptı. Anadolu Yayıncılar Dernek Başkanı Sinan Burhan, deprem bölgesinde yer alan televizyon kanallarının lisans ücretlerinin düşürülmesi için çağrıda bulundu.

BURHAN: BU ZOR SÜREÇTE DEPREM BÖLGESİNDE BULUNAN TELEVİZYONLARIMIZIN YANINDA OLMALIYIZ

Depremde gerek maddi ve gerekse manevi olarak hasar gören Televizyonlara yönelik yardım kampanyası düzenleyen, üyelerinin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, yazılı açıklamasında “6 Şubat depremi binlerce insanımızı hayattan kopardı, binlerce binayı da yıktı. Ancak içimizdeki birlik ve beraberlik köprüsünü yıkmayı başaramadı. Her ölüm haberinde hepimiz birden öldük. Her kurtuluş haberinde de hepimiz birlikte sevindik. Bu ülkeye büyük hizmetler veren bu Anadolu medyası depremden büyük hasar aldı. Kimisinin Televizyon binaları yıkıldı, kimilerinin malzemeleri kullanılmaz hale geldi, kimileri de ekonomi sıkıntı yaşadı. Daha önce 3 ay Türksat ödemesi alınmayacağını duyuran Türksat’a buradan teşekkür ediyoruz. Şimdi de aynı duyarlılığı RTÜK’ten bekliyoruz. 10 yılı tamamlayıp RTÜK lisansını yenilemek isteyen bazı kuruluşlar 1 milyon 515 bin lira ödeme güçlüğü çekiyorlar. Bu zor süreçte deprem bölgesinde bulunan televizyonlarımızın yanında olmalıyız. RTÜK’ten beklentimiz lisans ücretlerinin düşürülmesi yönündedir. Bu talebimiz başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı sayın Fahrettin Altun, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı sayın Ebubekir Şahin bu konuda Anadolu medyasının yanında olacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

BURHAN: “TÜRKSAT’IN YAPTIĞI İNDİRİMİ RTÜK’TEN DE BEKLİYORUZ

Milli Beka Hareketi Elazığ İl Başkanlığına Hüseyin Taş Atandı Milli Beka Hareketi Elazığ İl Başkanlığına Hüseyin Taş Atandı

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, açıklamasının devamında Anadolu kanallarının her zaman Devletin yanında olduğunu ve hiçbir zaman korsan yayıncı olma yolunda adım atmadığını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı. “TÜRKSAT’ın yaptığı indirimi RTÜK’ten de bekliyoruz. Anadolu medyası her zaman Devletinin yanında oldu” ifadelerini kullandı.