Memleketlerinde yaşanan depremin ardından hemşerilerini yalnız bırakmayan Ankara Elazığ Federasyonu, Elazığ’daki temaslarını sürdürdüler.
Elazığ Eski Milletvekilleri Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu, Mustafa Gül’ün de aralarında yer aldığı Federasyon üyelerinin ilk durağı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.

ÇAKIRBAY: YARALARIN SARILMASINDA BÜYÜK BİR GAYRET GÖSTERİYORSUNUZ

İlbank’ta çalışmalarını sürdüren Başkan Şerifoğulları’na geçmiş olsun temennilerini ileten ANELFED Başkanı Haşim Çakırbay, “Bu oluşan insan ötesi tablo nedeniyle de gösterdiğiniz özellikle siz belediyenin, devletimizin, milletimizin gösterdiği gayreti de yürekten tebrik ediyorum. Evet, acılar hemen sarılmıyor ama bu birlik ve beraberlik ruhu, kenetlenme ruhu az da olsa bu acıları rahatlatan bir boyut olarak ifade ediyorum. Biz Ankara’da ki dernekler federasyonu olarak buraya geldik. Hem bu tabloyu yerinde görelim dedik, hem de sizleri bu yoğun tabloda 5-10 dakika da size uğrayalım, orada ki hemşehrilerimizin selamlarını size iletelim dedik. Allah utandırmasın. Başarınız devamlı olsun temennisinde bulunuyorum. Biz Ankara’da Maden Derneği, Sivrice Derneği, Harput Derneği, Baskil Derneği ve Elazığ Kültür İl Derneği olarak bir federasyon kurduk ve o federasyon olarak şu an buradayız. İlk günde de çok yoğun bir temponuz vardı. O tempoda zaten bir vakit ayırıp bizimde gelmemiz anlamsız olurdu diye düşündük. Şahsınızda tüm belediyeyi tebrik ediyorum. Gayretlerinizi duymaktayız. Yaraların sarılmasında büyük bir gayret gösteriyorsunuz” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: OMUZ OMUZA VEREREK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Federasyon üyelerine teşekkür eden Başkan Şerifoğulları da, deprem sonrası hemen sahaya indiklerini ve o günden bugüne çalışmalarını yürüttüklerini söyleyerek, “Rabbim ilimizi de hemşehrilerimizi de bize bağışladı. Tabi 37 canımızı yitirdik. Ben vefat edenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi depremin ilk olduğu andan itibaren sayın valimizin başkanlığında kriz masasına geçerek depremin yaralarını sarabilme adına olaya vaziyet ettik. Akabinde bakanlarımız sağ olsun; İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız 14 gün boyunca ilimizden ayrılmayarak koordinasyon merkezimizde hem krizi yönetebilme, hem de şehri yeniden planlayabilme adına hep birlikte soksak sokak, cadde cadde gezerek bu depremin etkisini kaldırabilme adına mücadele verdik. Ayrıca bizler hem koordinasyon merkezinde kriz masasında olup ayriyeten Elazığ Belediyesi kriz masasında oluşturabilme adına çok büyük bir gayret sarf ettik. Depremin akabinde hemen bir gün sonra sayın cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleri, tüm devlet kurumlarını teyakkuza çevirmesi ve talimatlarını verip hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza dokunabilme adına devletin tüm birimleri bugüne kadar çalıştı ve omuz omuza vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye kaydetti.

Heyetin ikinci durağı ise İl Özel İdaresi oldu.

ŞİŞ: İNSANLARIN PSİKOLOJİK OLARAK YORGUN OLDUĞU SÜREÇ

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, bundan sonraki sürecin çok iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyleyerek, “İnşallah muhtemel deprem içerikli yerleri geziyorsunuz. Memleketimiz kötü, tarihinde sıkıntılı bir dönem atlattı. Cumhuriyet tarihinde Elâzığ’ın atlattığı en kötü dönemlerden biri. Her şerde bir hayır vardır diyerek bundan sonrasını çok iyi yönetmemiz lazım. En büyük sıkıntımız kaybettiğimiz vatandaşlarımız. İnsanların psikolojik olarak yorgun olduğu süreç” açıklamalarını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Federasyon üyeleri, İl Müdürü Mustafa Pirinççi’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

PİRİNÇÇİ: VATANDAŞLARIMIZDAN SABIR BEKLİYORUZ

İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “Bugün inşallah şehir merkezinin hasar tespitini tamamlayacağız. Bunun tabi bir süreci var. 30 günlük itiraz süreci olacak ama sayın bakanımızın önderliğinde bu 30 günlük süreci beklemeden talepleri alacağız. Ondan sonra bunlara ikinci bir defa arkadaşlarımız bakacak. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: ELAZIĞ İÇİN BELKİ DE BİR FIRSATIN TAM ARİFESİNDEYİZ

ANELFED’in bir sonraki istikameti ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Başkan Asilhan Arslan, makamında ağırladığı misafirlerine bundan sonraki süreçle ilgili bilgiler vererek, “Devletimiz güçlü, hükümetimiz çok güçlü. Olay vuku bulduğu andan itibaren devletimiz duruma vaziyet etti ve halkımızın yanında oldu. Şimdiki süreçte yeni bir Elazığ planlama zorundayız. Biz bunun bilincindeyiz ve bu bilinçle hareket etmekteyiz. 21’inci yüzyılın gerektiği şekli ile ilimizin ihtiyaçları ve potansiyelleri dikkate alınarak gerçekten çağı yakalayan Elazığ için belki de bir fırsatın tam arifesindeyiz. Burada sizlerin yüksek deneyimleri, bilgi birikimi, eğitim ve ön görüsü gerçekten çok önem arz etmekte. Umut ediyorum ki şehrin yöneticileri sizler gibi bilim insanlarına akil insanlar fikirlerini ve önerilerini alacaklardır” diye kaydetti.

ETSO ziyaretinin ardından Sürsürü Mahallesi’ne geçen heyet, çadır kentte yaşayan vatandaşların taleplerini dinledi.

Ankara Elazığ Federasyonu, son olarak AFAD’ta çalışmaları yerinde takip eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti.