Yerel seçimlere 6 gün kala seçim çalışmalarını yoğunlaştıran Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, Doğukent Minibüs Durağı’nda hizmet veren esnaflarla bir araya geldi.

ARSLAN: TOPLUMSAL İRADEYE İHTİYACIMIZ VAR

Değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan adayı Haluk Arslan, “Eğer bir şey yok diyebileceksek toplumsal iradeye ihtiyacımız var. Toplumsal idare dediğim nedir? AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti; Elazığ’da yaşayan herkesin iradesine ihtiyacımız var. Ama ne isteyeceksin? Şuna karar ver. İş mi istiyorsun yoksa körü körüne ben ben ben mi diyorsun? Ben ben ben diyenler çıkar peşinde koşanların hali ortada. Pastadan ya pay alıyorlar, ya alamıyorlar. Şu şehre en yüksek bir yerden bak; tek tek şu anda görünüyorlar ben ben ben diye. Sistem şu anda şehri git gide daraltıyor. Bizim çevremizi yaşanmaz kılıyor. Bu mantıkla yürümüyor. Şu anda yapacağımız iş, çalışma zamanı. Artık çizgi filmlere, ağaca, çiçeğe, böreğe para harcayacak zaman değil. Alt yapısı yetersiz. Bir yağmur yağıyor, caddeler sel oluyor. Asfalt dökmüyor mu? döküyorlar. Her sene asfalt yapıyorlar. Kaldırım yapmıyorlar mı? yapıyorlar. Her sene yapıyorlar. Niye öyle oluyor biliyor musunuz? Alt yapısı olmadığı için böyle oluyor” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: HİÇBİR YOL PROJELİ DEĞİL

Başkan Adayı Arslan, “Hiçbir yol projeli değil. Yol projesi yok. Bir yağmur suyu şebekesi olacak ki yağmur yağdığı zaman asfaltı korusun. Kar yağdığı zaman erime imkanı olsun. Bu asfalt dediğin malzeme zifttir. Döküyorsun, üstüne çakılı seriyorsun, bu malzeme doğa olaylarında, çevresel olaylarında yıpranan bir malzeme. Sen parayı sürekli üst üste üst üste gömüyorsun. Yapman gereken, tedbir alman gereken işi yapmadan bu iş olmuyor. Temizer zamanından beri alt yapıya ytırım yapan olmamış. Sadece kanalizasyon hattı çekmekle olmuyor ki. Yağmur suyu planlaman lazım. Şimdi hastaneye ulaşım planlamamışlar. Kaç senede yapıldı bu hastane? 5 yıldır Elazığ Belediyesi imar planı da yaptı, 2016’da imar planı da ypatı, hastaneye ulaşım hakkında hiçbir düşüncesi olmamış. Kavşak bile yoktu. Şimdi ne yapıyor? Elazığ için en önemli olan şey şu; kuşaklama kanalı vardı yukarıda. Görüyorsunuz kuşaklama kanalını kapatmışlar, oradan yol getireceklermiş” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL