Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı basın açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan resmi olarak Ak Parti’de olmasa da Ak Parti’yi kurarken oluşturduğu ruh, inanç ve millet odaklı yaklaşım ile aslında her zaman liderimiz olarak bizlere ilham vermeye ve yön çizmeye devam etti” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Nadir Bulunan Liderlerdendir”

“Bazı insanlar vardır varlığında hissedersiniz, yokluğunda unutursunuz. Bazı liderler vardır varlıkları güçtür, sevinçtir ve onlar orada olmasa da size kattığı ruhu, idealleri ve hedefleri her zaman oradaymışçasına hisseder ve yaşarsınız. İşte Sayın Cumhurbaşkanı’mız tıpkı bu nadir bulunan liderlerdendir. Yasal olarak aramızda olamasa da onun çizdiği yolda ve hedeflerde ilerlemeye devam ettik her zaman. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın hayatı ve davası her zaman millet oldu. Milleti de her zaman liderine sahip çıktı elhamdülillah. Bizler de her zaman kurucu liderimiz ve dünyaya liderlik öğreten Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda ilerledik. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması ve muassır medeniyetler arasına girmesi için çalıştık, mücadele ettik. Liderimizin bize çizdiği bu kutlu Ak yürüyüşü engellemek için yedi düvel birleşti ama sayın cumhurbaşkanımız her zaman dik durdu ve bizlerde Ak Kadrolar olarak Cumhur’un ve Başkanı’nın yanında dimdik yürüdük.

“Erdoğan, Terör Örgütlerine Galebe Çaldı”

“Milletimizin içine yuvalanmış dinimizi kullanan hainler, terör işbirlikçileri ve tetikçiler çıktı. Bu teröristler kimi zaman PKK denilen kimi zaman da FETÖ denilen aşağılık şekillerde vücut buldu. 15 Temmuz’da asker üniformalı FETÖ teröristleri milletimizi katletti, gazi meclisimizi bombaladı. Ama Allah’a hamdolsun ki sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman dik durdu ve bu sefil teröristlere karşı en ağır mücadeleleri verdi. Bizlerde her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın destekçisi ve dava arkadaşları olduk. Yorulmadan, yılmadan milletimizin sahip çıktığı ve desteklediği lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu terör örgütlerine galebe çaldı hamdolsun.”

“Artık Vuslat Gerçekleşti”

“Sayın cumhurbaşkanımız 998 gün sonra fikren ve ruhen her zaman yaşadığı, kurucusu olduğu ve bizlerin de üyesi olmaktan şeref duyduğumuz Ak Partimize, yuvasına 21 Mayıs 2017'de geri döndü. Sevincimiz ve heyecanımız tarif edilemez. Milletimiz şundan emin olsun ki, Türkiye artık eskisinden çok daha güçlü ve kararlı şekilde büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Allah’ın izniyle Ak kadrolar kurucu liderimizden hiç bir zaman ayrılmadı ve onun gösterdiği yolda ilerlemekten asla vazgeçmedi. Milletimiz ve Ak partimiz için artık vuslat gerçekleşti ama daha almamız gereken çok yol yapmamız gereken çok iş var. Allah’ın izni ve milletimizin desteği ile bu kutlu yürüyüşte durmak yok yola devam diyoruz. Ve tekrar kurucu liderimize, dünyaya liderlik öğreten cumhurbaşkanımıza yuvanıza, aramıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyoruz.”