Muharrem Ayı içerisinde yer alan Kerbela olayı ve Aşure günü nedeniyle, Atatürk Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

“TARİHTE HER ZAMAN GÜÇLÜDEN DEĞİL HAKLIDAN YANA OLDUK”

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Haspi Üstündağ, “Bugün sıcağı sıcağına yaşadığımız Batılı Devletler ile, Amerika ile, Avrupa ülkeleri ile ülkemizin arasında yaşanan bir mücadele var. Aslına bu mücadelede bugün andığımız Kerbela’da yaşanan mücadeleden farklı değil. İnsanlığın var olduğu günden beri güç ve hak arasında mücadele olmuş ve olmaya devam edecek. Güçlüler ve haklıların mücadelesi hep olmuştur. Aslında bugünde hem ülkemizde hem dünyanın çeşitli coğrafyalarında bu mücadele çok çetin bir şekilde devam ediyor. Bizler Atatürk Anadolu Lisesindeki öğretmen ve öğrenciler olarak burada tarafımızı belli ettik. Biz tarihte de hiçbir zaman güçlüden yana değil, her zaman haklıdan yana olduk. Bugün haklıdan yana olanları anmak için buradayız. Bunu Hz. Peygamber’de Ebu Süfyan’a Muhariye, Hz. Ali’ye, Hz. Hüseyin’de Yezit’e… hangisi ile özdeşleştirirseniz özdeşleştiriniz. Biz tarihte de her zaman güçlüden değil haklıdan yana olduk” ifadelerini kullandı.

Programda öğrenciler tarafından şiirlerde okundu.

“MUHARREM AYININ AYRICALIĞINI ADINDAN DA FARK ETMEK MÜMKÜNDÜR”

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni mücahit Kapan ise, “Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı Muharrem ayı ve bu ayın onuncu günü olan aşure günüdür. Muharrem ayı haram aylardandır. Muharrem ayının ayrıcalığını adından da fark etmek mümkündür. Zira Muharrem kelimesi haram kılınmış, hürmete layık anlamlarına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de bildirilen ve içinde savaşın kabul edildiği dört kutsal aydan birisi de Muharrem ayıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda aşure ikramı yapıldı.