Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, medya grubumuzu ziyaret ederek Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

ALPAY: CUMHURBAŞKANIMIZIN VE SAYIN BAKANIMIZIN DA TAKTİRİ İLE GÖREVE YENİDEN DEVAM ETMEK DURUMUNDA KALDIK

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın taktiri, teveccühü her türlü taktirin üzerinde. Allah razı olsun. Uzun zamandır da Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak bu onurlu çok büyük şeref telaki ettiğimiz görevi devam ettiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın da taktiri ile göreve yeniden devam etmek durumunda kaldık. Rabbim mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

ALPAY: ELAZIĞ İLE İLGİLİ FİKRİMİZ SORULURSA FİKRİMİZİ SÖYLÜYORUZ

Şuay Alpay, seçimlerin ardından Elazığ’dan milletvekili seçilen isimlere de başarılar dileyerek “Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sonuçta ben AK Partili siyasete başladım, AK Partili siyaset yaptım ve o istikamette de görevlerimiz de bu kapsam içerisinde devam etti. Ben Elazığ’da görev alan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Öncelikle AK Parti milletvekili arkadaşlarımıza, Cumhur İttifakı’nın da bu konuda Türkiye’ye yaptığı katkıları bilen, bunu yakın takip eden bir arkadaşınız olarak bu ittifakın ortaya çıkardığı sonuçları da çok önemsiyorum ben. Dolayısıyla Cumhur İttifakı kapsamında milletvekili seçilen arkadaşlarımızı özellikle kutluyorum. Elazığ’ı temsil noktasında görev alan arkadaşlarımı da kutluyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Sorulduğunda; fikrimiz sorulduğunda fikrimizi söylüyoruz, kanaatlerimizi ifade ediyoruz. Sorulmazsa bir şey söylemiyoruz. Onu söyleyeyim. Ama gördüğüm kadarıyla Elazığ giderek güzelleşiyor. Her geldiğimizde Elazığ’ı biraz hummalı bir faaliyet içerisinde görüyoruz. Hem alt yapıda hem üst yapıda çok ciddi projeler var. Projelerin devam ettiğini görüyoruz. Bence doğru yolda devam ediyor. Tabi bütün arzumuz konuşmamın başında da ifade ettim. Çok daha mamur, çok daha güzel bir Elazığ’ın çıkmasını arzu ediyoruz. Muradımız de hep öyleydi. İnşallah bu olur diye temenni ediyorum. Arkadaşların elbette tecrübeleri var. Onların da kendilerine göre tecrübeleri var, birikimleri var. İhtiyaç olduğunda, gündeme geldiğinde biz onların her zaman yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

ALPAY: ELAZIĞ’IN YÜKSEK BİR POTANSİYELİ VAR

Fırat Üniversitesi’nin başarılarına da değinen ve “Allah nazardan saklasın” diyen Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Elazığ’da özellikle Fırat Üniversitesi Mühendisliği çok çok başarılı. Allah nazardan saklasın. Başarıları daim olsun. Şunu söyleyeyim; savunma sanayi ile ilgili vakıf şirketleri ve özel şirketlerde de Fırat Üniversitesi deyince çok ayrı bir bahis açılıyor. Çok değerli bulunuyor. Oradan mezun olan öğrencilerimizin istihdamı ve değerlendirilmesi ile ilgili çok daha önceliklendirmeler yapılabiliyor. Bu çok kıymetli bir şey. Biz bu potansiyeli arttıracak işlere bakıyoruz. Burada yapay zekayla ilgili, yazılım alanıyla ilgili konuları değerlendiriyoruz. Fırat Teknokent’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akın hocamla, Galip hocayla bu arkadaşlarla sürekli temas halindeyiz. Onları biz heyetlere yönlendiriyoruz. Görüşmelerini yapıyorlar, projeler devam ediyor. Çok ciddi bir alanda özellikle yapay zekayla ilgili Elazığ’ın çok yüksek bir potansiyeli var. Şu an önemli olan şey teknolojik ürünlerin ortaya çıkması ve teknolojik alanlarda birikimin oluşması. Elazığ’ın böyle yüksek bir potansiyeli var” dedi.

ALPAY: ARZU EDİYORUZ Kİ ELAZIĞ’DA BU TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ VE TEKNOLOJİK ADIMLARI HARMANLAYACAK BİR YAPIYI HIZLA OLUŞTURSUN

Elazığ’da Toplu Taşımaya Zam Yolda! Elazığ’da Toplu Taşımaya Zam Yolda!

TEKNOFEST yarışmasıyla da ilgili konuşan Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “TEKNOFEST’te Selçuk Bayraktar kardeşimizle bir görüşme yaptık. Onunla birlikte bazı etkinlikleri birlikte takip ettik, izledik. Orada olağanüstü bir çoşku var. İlk gün 500 bin civarında bir insan ziyaret etmişti. Gittiğim günde çok olağanüstü bir kalabalık vardı. Yediden yetmişe herkes oradaydı. Her farklı kanaatten, renkten, kültürden, farklı toplumlardan toplumun her kesiminden insanlar varı ve Türkiye oradaydı. Biz arzu ediyoruz ki Elazığ’da bu teknolojik gelişmeleri ve teknolojik adımları harmanlayacak bir yapıyı hızla oluştursun. Bunun için de bir çalışma ve gayret çaba içerisindeyiz. Bu vesile ile söylemiş olayım; TEKNOFEST’in belki daha küçük versiyonunu buralarda belki yapmak mümkün olabilir. Bunlar düşünülebilir. Şuna işaret etmek ve bir defa daha teşekkür etmek lazım. Selçuk Bayraktar’ın, Haluk Bayraktar’ın T3 Vakfı ile birlikte yaptığı olağanüstü bir iş var. Yediden yetmişe herkes bu ülkenin, bu milletin çok şey yapabildiğine dair inançlarını yeniden yeşertti. Geleceğe bu umutları taşıdı. Türkiye yüz yılı için de buna çok büyük bir ihtiyaç vardı. Ben onlara bir defa daha teşekkür ediyorum” diye ifade etti.