Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, avukatların yaşadıkları sorunları ve bunlara çözüm olarak hayata geçirilecek çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avukatların yaşadığı sorunları ile ilgili girişimlerinin devam ettiğini ifade eden Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, 27 Nisan tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek “Büyük Savunma Mitingi”nin detaylarını paylaştı.  

Vlcsnap 2024 04 17 19H16M45S028

Başkan Efe, “Geçtiğimiz hafta Avukatlar günü münasebetiyle açıklamamız olmuştu. Buna ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 27 Nisan Avukat meslektaşlarımızın sorunlarının gündeme alınacağı bir farkındalık uyandırma amacı ile “Büyük Savunma Mitingi” adı altında bir yürüyüşümüz gerçekleşecek. Barolar birliği öncülüğünde 81 ilden Baroların katılarak gerçekleşeceği yürüyüşte, yeni mesleğe başlayan meslektaşlarımızın sorunları, şuan hali hazırda hukuka erişebilirlik anlamında vatandaşların Avukat yararından faydalanabilmesi için neler gerektiği konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Tabi yürüyüşün temel amacında meslektaşlarımızın mesleki sorunlarını gündeme getirmesi ve önerilerin sunulması planlanmakta.” Dedi.

Uzmanlar Elazığlıları Uyardı! Uzmanlar Elazığlıları Uyardı!

Yerel Seçimlerin ardından avukatlık kanunu ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Av. Melih Efe, avukatlık kanunu ile avukatların yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulacağına dikkat çekti.      

Başkan Efe, “Meslektaşlarımızın tabi ki mesleki sorunlarını dile getirebilmesiyle birlikte mesleğimizin itibarı saygınlığının arttırılması vatandaşın Hak arama Hürriyetine de etkisi olacağını düşünmekteyim. Adalete erişmek noktasında meslektaşlarımızın desteklerinden faydalanması gerekiyor vatandaşlarımızın”dedi.

Vlcsnap 2024 04 17 19H22M09S548