Kurs Der Başkanı Veli Aksu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen YKS'nin ikinci oturumu AYT’yi değerlendirdi.

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerini değerlendiren Aksu açıklamasında; “Kimya Sınav MEB müfredatına uygun konu dağılımı ile orta zorlukta ve bilgiye dayalı hazırlanmıştır.

Biyoloji; 7 soru 11. sınıf, 6 soru ise 12. sınıf konularına aittir. AYT biyoloji soruları açık, net ve anlaşılır şekildedir.

Fizik soruları; Bu sene öncekilerden farklı olarak işlem yapmayı gerektiren sorular yer almaktadır. Sorular MEB müfredatı ile uyumludur.

Tarih soruları; MEB müfredatıyla uyumlu, açık ve anlaşılır sorulardır. Ağırlıklı olarak bilgi sorularıdır, yoruma dayalı soru sayısı daha azdır.

Coğrafya soruları; ağırlıklı olarak grafik okuma ve yorumlama ile harita okuryazarlığını sorgulamaktadır. Geçen yıllara oranla orta seviyede ve kolaya yakın formatta olmuştur.

Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı

Felsefe soruları; Psikoloji, sosyoloji ve mantık soruları müfredatla uyumluydu. Sorular bilgi, kavrama, uygulama ve analiz düzeyindeydi.

Edebiyat testinde altı adet okuduğunu anlama üzerinden soru sorulmuştur. Sorular daha çok bilgi ağırlıklıdır. Orta zorlukta bir sınavdır. İfadelerine yer verdi.

Editör: Yakup Uğur