Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,Elazığ merkezinde görev yapan 43 mahalle muhtarıyla  iftar programında bir araya geldi.

Programa Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş, Başkan Vekili Gürkan Talo, Muhtar Dernek ve Federasyon Başkanları ile 43 merkez mahalle muhtarı katıldı.

Düzenledikleri iftar programı ile geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel yönetimler seçimlerinde seçilen muhtarlarımızın ilk kez bir araya gelmesine ve tanışmalarına vesile oldukları için memnuniyetini dile getiren ve mahalle sakinlerinin teveccühü ile seçilen muhtarlara görevlerinin hayırlı-uğurlu olması temennisiyle başarılar dileyen Başkan Alan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:  “Aramızda muhtarlık görevine ilk defa seçilen değerli kardeşlerimiz olduğu gibi halkımızın bu göreve yeniden layık gördüğü çok değerli muhtar arkadaşlarımız da bulunuyor. Ben bu vesileyle bir kez daha görevlerinizin hayırlı olması dileklerimle tüm muhtar arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sizlerin de yakından takip etiğiniz gibi Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışmalarımız yanında, şehrin tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, Esnaf odaları ve medya kuruluşları ile güçlerimizi birleştirerek şehrimize her alanda katkı sunmanın ortak mücadelesini veriyoruz. Doğup büyüdüğümüz ve ticari faaliyetler yaparak üretip kazandığımız bu aziz şehri, daha ötelere taşıma adına hem siyaset hem kamu hem de sivil erklerle birlikte hareket etmemizin, şehrimize kazanımlarını sizler de yakından takip ediyorsunuz.”

“ELAZIĞ TSO OLARAK HER KESİMLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak,  şehrin ticari hacminin büyümesi ve sorunlarının giderilmesi amacıyla tüm katmanlarla görüştüklerini, kesimlerin görüş, öneri ve hatta eleştirilerini alarak bu istişarelerden çıkan sonuçlarla çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Alan; “Bu amaçla ramazan ayı içerisinde; Esnaf ve Sanatkârlar odalarımız, Sivil toplum kuruluşlarımız, medya mensuplarımız ve Elazığ’a hizmeti merkezine alan değişik kuruluşlarla iftar sofrasında bir araya geldik ve istişareler yaptık. Bugün de pazar günü yapılan seçimlerin ardından, sıcağı sıcağına, siz değerli muhtarlarımızla iftarda buluşmak ve Elazığ adına neler yapabiliriz merkezli istişareler yapmak istedik.” Dedi.

Milletvekili Keleş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi Milletvekili Keleş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

“MUHTARLIK GÖREVİNİZDE BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUZ”

Muhtarların,  demokrasinin yereldeki en önemli temsilcileri olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Mahalle sakinlerinin teveccühüyle göreve geldiğiniz bu görevin sorumluluğunu biliyoruz. Milletle ve mahalle sakinleriyle bağını muhafaza eden, emanete ihanet etmeyen, temsilcisi olduğu insanlara karşı mesuliyetini hakkıyla yerine getiren her bir muhtar kardeşimizin önünde kapılar sonuna kadar açıktır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bizim gönlümüz de  kapımız da  siz değerli muhataralarımız için sonuna kadar açıktır.  Aşkla, tutkuyla, fedakârlıkla ülkesine,  milletine ve mahallesine hizmet edenlerin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.” Dedi.

“SİZİN SORUNLARINIZ BİZİM DE SORUNUMUZDUR”

Mahalle muhtarlarının seçildikleri beldelerdeki sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ifade eden Başkan Alan, “Bunları aşmak için sizlerin yanında olmaya ve her türlü fedakârlığı yapmaya bizler de hazırız ve yanınızdayız” dedi.

“GAZZE, KANAYAN YARAMIZ”

Ramazan gibi dayanışmanın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin verildiği özel günlerden geçtiklerini ifade eden Başkan Alan; “Ancak Gazze’de akan kan ciğerimizi dağlıyor, yüreğimizi yakıyor. Bu zulüm ve soykırımı yapan İsrail’i tüm hücrelerimle lanetliyorum.  İslam ülkeleri yöneticilerinin de kınama açıklamalarından öteye geçerek İslam diyarlarında yaşayan halkın hissiyatı ve beklentilerine karşılık gelecek ciddi ve somut adımlar atmasını umut ediyorum.” Dedi.

KARATAŞ: “MUHTARLARIMIZ, SEÇİMLERDEN SONRA İLK KEZ BİRA ARAYA GELDİ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar programlarında muhtarların Pazar günü yapılan seçimlerden sonra il kez bir araya gelmesine vesile oldukları için Başkan Alan’a teşekkür eden Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, seçilen muhtarlara başarılar diledi.

GÜLBASAN: “BAŞKAN ALAN, ÇALIŞMALARIYLA BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehrin ekonomisine, üretimine, geleceğine ve siyasetine yön veren bir kuruluş olduğunu ifade eden Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı  Murat Gülbasan, hem yatırımcının, hem şehir halkının hem de garibanın yanında duruş sergileyen  Başkan Alan’ın çalışmalarının kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programı ile seçimlerden sonra tüm mahalle muhtarlarının ilk kez bir araya gelip tanışma imkânını sağladıkları için Başkan Alan’a teşekkür eden Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Gül,  geleneksel hale getirilen iftar programlarının, daha yaşanabilir bir şehri birlikte oluşturma yönünde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 GÜNDOĞAN: “MUHTARLARIMIZI  İFTARDA BULUŞTURAN BAŞKAN ALAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Seçimlerin hemen akabinde mahalle muhtarlarını iftar sofrasında birleştirdiği için Başkan Alan’a teşekkür eden Sugözü Mahalle Muhtarı Seda Gündoğan, seçilen muhtarlara yeni dönemde başarılar diledi.

Programa katılan muhtarlar,  seçimlerden altı gün sonra kendilerini iftar sofrasında ağırladığı ve yeni seçilen muhtarlarla tanışma imkânı sağladığı için Başkan Alan’a teşekkür ettiler.

Program, Başkan Alan ve muhtarların toplu resim çekmeleriyle son buldu.