Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın yatırım, istihdam ve üretimde başarı elde ederek şehir ekonomisine katkı sunan firma ziyaretleri devam ediyor.

Elazığ OSB’de bulunan firmaları ziyaret eden Başkan Alan, elektrik pano üretimi yapan Seferoğlulları firma sahibi Burak Yol ile görüştü. Fabrika üretim sahasında çalışanlarla sohbet eden Başkan Alan, genç personellere başarılar diledi.

Başkan Alan’ın ikinci ziyaret noktası ise döküm ve sanayi sektörlerine faaliyet gösteren Tan Çelik Firması oldu.

Firma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tan’dan bilgiler alan Başkan Alan, imalat ve istihdamları sebebiyle teşekkür ederek plaket takdim etti.

Başkan Alan’ın üçüncü firma ziyaret noktası ise Alat Tekstil oldu.

Elazığ’ın kalkınması ve istihdamın artırılması noktasında gayret gösterip başarı ortaya koyan firmaları ziyaret ederek plaket takdim ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, Ekonomik ve piyasa şartlarından dolayı üreticilerin sıkıntı yaşadığını, özellikle yatırım için almış oldukları kredilerde çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Firma Yetkilisi Mehmet Alat, talepte ciddi daralma olduğunu, kendilerinin bir yıldan beri  %15, %20 kapasiteyle çalıştıklarını, bir yıl öncesinde 2 bin 500 kişilik bir aile olduklarını bugün bu rakamda ciddi düşüşler yaşandığını dile getirdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın firma ziyaretlerindeki son durağı ise Aşsan Grup oldu.

Firma Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Gedik, sektörde Catering (ketring) firması olarak 2 bin 900 çalışanıyla Türkiye’de söz sahibi bir marka haline geldiklerini, bu başarıda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın desteklerinin önemli olduğunu kaydetti.

ETSO Başkanı İdris Alan da, Firmanın Türkiye’de kabul görmüş ve ilk 10’a girme başarısını göstermiş bir firma olduğunu ifade etti.

Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi