Elazığ’da Fener Alayı Yürüyüşü Gerçekleştirilecek Elazığ’da Fener Alayı Yürüyüşü Gerçekleştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu

Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süreyle görüş bildirilebilecek.

Yeni eğitim modelinin taslağını değerlendiren Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, taslağa incelediklerini ve tespit önerileri ile katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Bahşi, “Tespit ve önerilerimizi daha önceden bildirmiştik. 2023 Kasım ayında Milli Eğitim Bakanlığına sunmuştuk ve 25 Nisan 2024 tarihinde Kamuoyuyla paylaştık. Burada bizim birlikte çalıştığımız yeni müfredat taslağı üzerinde 27 öğretim üyesi ile birlikte toplantılar yaparak Türkiye yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı değerlendirmesi tespit ve öneriler raporumuzu oluşturduk ve bunu bakanlığa sunduk” dedi.

Vlcsnap 2024 05 06 17H39M14S253

Başkan Bahşi, Mevcut eğitim programlarının değerlere yaklaşımının sistematik ve planlı olmaktan uzak olduğunu belirterek, Okullarda değerler öğretimine bütüncül yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Bahşi, “Öğrencilere belli değerlerin kazandırılması süreci sadece belirli derslerle sınırlı olmamalıdır. Tüm derslerde okulda değerler eğitimine bütünsel bir anlayışla yaklaşılmalı ve bu kapsamda değerlerle ilgili tüm derslerde eğitim verilmelidir. Değerler sadece bilinçsel alanda ele alınmamalı duyusal alanda da mutlaka ele alınmalı ve beceri boyutu da ihmal edilmemelidir” dedi.

Bahşi, eğitimcilerin ve velilerin yeni müfredata katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Bahşi, “Herkesin buna katkıda bulunmasını istiyoruz. Bu anlamda da bizim üyelerimize gönderdiğimiz öneri ve görüşler Milli Eğitim Bakanlığı diye bile arama motoruna yazdığımız zaman karşımıza bütün derslerin çıkabileceğini burdan da görüş ve öneriler butonuna tıkladığımız zaman TC Kimlik numaramız ve E Devlet şifremiz ile girip burada önerilerimizi yazabileceğimizi herkese duyuralım” dedi.

Vlcsnap 2024 05 06 17H38M22S804