Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortak canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın konuğu oldu.

Canlı yayında Batı Prestij Konutları ile ilgili açıklama yapan Başkan Şerifoğulları, “Denetim kurulumuz ve Sayıştay belediyenin durumunu her yıl kontrol etmektedir. Bir zarar ve zemin etüdü ile ilgili sorun olsaydı bu kurul imza atmazdı” dedi.

“İKİ DEFA ZEMİN ETÜT ÇALIŞMASI YAPTIK”

Başkan Şerifoğulları, “Bu arsa bizim dönemimizde tek kuruş ödenmeden, geliri kentsel dönüşümde kullanılmak üzere kazandırılan bir arsaydı. Geliri kentsel dönüşüme kazandırmak sureti ile kazandırdı. Burayı deprem öncesi projesini hazırladığımız bir projeydi. Biraz askıya aldık. Daha sonra arkadaşlarımızla bir araya gelerek, burayı villa yaparak satmak mı, yoksa bir mahalle mi oluşturalım, ya da parselleyip satmak mı konusunu görüştük. Parselleyip satmak bizim için daha kolaydı. Deprem sonrasında yatay mimarı daha ön plana çıktı. Bugün bizi eleştirenlerde Batı Kent projesine destek verdiler. Yapıyoruz. 504 toplamda iki katlı villa yapıyoruz. Oturduk, yapım için gerekli her şeyi, herkesten teklif alarak, ihale yaptık.  Bütün evraklarımız her şey mevcuttur, demir alımında dışarıdan herkese teklif götürmüşüz. Her işte mutlaka beş altı firmaya tepki göndermişiz. Bazen tepki aldık, dışarıdan gelenlere iş aldık, eleştirenler düşük fiyat verselerdi onlar alsaydı. Biz 504 villa projelendirdik. Projelendirirken, zemin etüt çalışması yapmışız. İki defa zemin etütü yapmışız. Şehirdeki işleri yapan kurumumuz. Etüt yapmadan, işe başlama şansı yok. Başlarken 414 villayı sattık. Yüzde 30 peşin aldık. Sözleşmede de yüzde 70’ni yaptıktan sonra ibaresini yazmışız. Yapıldıktan sonra dışarından gelenlerin olumlu etki görüş bildireceği bir alan oluşturmuşuz” dedi.

“BİZ RESMİ KURUMUZ, BİZİM HER İŞİMİZ KAMU İHALE KURUMUN DENETİMİNE TABİDİR”

Batı Prestij Konutlarıyla ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Şerifoğulları “Biz resmi kurumuz, bizim her işimiz kamu ihale kurumun denetimine tabidir. Bizi her yıl gelen müfettişler denetledi, bizi her yıl mecliste oluşturulan denetim komisyonu eleştirdi. Denetim komisyonunda yer alan MHP ve AK Parti Meclis Üyeleri denetim raporlarımıza imza atmıştır. Madem uygun değildi neden imza atıldı. Biz işlemleri yanlış yapmamak için biz emekli Sayıştayı hizmet alımı yapmışız o bizi her ay gelir on gün burada kalır bizi denetler, bizim çalışanlarımız bir iş yaparken, ona danışır. Biz her yıl kendimizi denetletiriz. Sayıştay’ımızdan geçmeyen işler ihale olmuyor. Biz buralara ailemize leke sürmek için gelmiyoruz. Alllah’a hamdolsun, bizi eleştirenler gelsinler desinler ki, burada şunu yapsın bizde diyelim ki Allah razı olsun. Biz kaç aydır geziyoruz, tek tek anlatıyoruz. Anlatırken bir vatandaşımız diyor ki, yollarımız çok kötü bende hak veriyorum. Evet ama biz altyapı yapıyoruz. Şehrin bin 50 kilometre içme suyu alt yapısını yapıyoruz. Bir taraftan yaparken, bir taraftan da yapamadıklarımız yerlerde arızalar oluyor. Arızaları onarıyoruz. O arızaları yaparken, kazıyoruz. Kimse bize gezerken, sen usulsüzlük yaptın demiyor, yol şikayetleri, toplu taşıma şikayetleri oluyor. Villakent zarar etmeyecek, biz öncesinde bütün malzemelerimizi almışız. Biz artan maliyetlere yakalanmadık ki zarar edelim. Biz şuan 414 tane satmışız biz bunlarda bin 90 lira para kazanmışız. Biz daha ticari alanları satmamışız. Biz buradan bir buçuk milyar gelir elde edeceğiz. Elde ettiğimiz gelirle kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. biz buradan zarar edeceksek ben yargılanacağım. Rahat olsunlar. Bir mahalle oluşturuyoruz, yeni yaşam alanı oluşturuyoruz. Onlar ticari alanı bilmiyor, onlar sattıklarımızın dışında 90 tane kaldığını bilmiyorlar. Ben altyapısını da yapacağım, yollarını da yapacağım. Allah’a şükür, iki defa zemin etütü yapıldı. Biz denetledik. Bizde orada oturacağız. Biz kendimize tabut mu yapıyoruz. Orayı eleştirilenler, orada ev almak için gelip gittiler” diye kaydetti.

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı