Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; belediye çalışmaları, projeleri ve Elazığ gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Şerifoğulları; göreve geldikten sonra ilk defa canlı televizyon programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. 

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ile www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nden ortak canlı yayınlanan programda; Başkan Şerifoğulları, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI AÇIKLAMALARINI ŞU ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Öncelikle Kanal Fırat ailesine teşekkür ediyorum. 31 mart yerel seçimleri bittikten sonra ilk defa hemşerilerimizle Kanal Fırat’ta hayata geçirdiğimiz projeleri anlatma fırsatı bulduk. 125 günlük bir seçim propagandasını atlattık, bizleri bu görevi layık gören tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bizim için bu belediye başkanlığı yapmak büyük bir onur ve büyük bir şeref. Biz bu şehri her yönden kalkınmasını sağlamak adına öncü olacağız, seçim öncesi gençliğimiz ile ilgili dedikodular vardı, gençtir yapamaz dedikoduları vardı, ama bizim taahhütlerimiz vardı, öf bile demeyeceğiz dedik, sekiz ay geçti çalışmaya devam ediyoruz, tevazuuyu ve gayreti geride bırakmıyoruz. İnşallah hemşehrilerimize dokunarak, onların sıkıntılarını yerinde dinleyip, sorunlarını yerinde çözmek adına şehrin tüm katmanları ile hareket etme gayretindeyiz.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ EN ÇOK NE OLUYOR?

3 nisanda mazbatımızı aldık, hızlı bir şekilde makama oturdu ki makama oturduktan sonraki süreçler sıkıntılı süreçlerdir. Bir yandan kurumu tanımaya çalışıyoruz, bir yandan kadrolarımızı oluşturmaya çalışıyoruz, bir yandan da hayırlı olsun ziyaretleri devam etti. Sonrasında da ramazan ayı geldi. Çok fazla sürdürmedik hayırlı olsun ziyaretlerini. Biran önce hizmet yapabilme adına kısa tutmak zorunda kaldık. Sıkıntılı bir süreç yaşadık, çimlerin otların biranda sürekli uzaması, vatandaşın köpeğin ısırması, kuyularımızın suların altında kalsın ama kısa sürede toparladık ekibimiz hızlı bir ekip, bizimle birlikte koşturan bir ekip. Yazın en çok su meselesi yüzünden sıkıntı yaşadık hızlı bir şekilde sondaj kuyuları vurduk, trafomuzun yanması bizleri ciddi anlamda yordu. Ama biz projelerimizi hayata sunmak adına çalışıştık. 8 aya baktığımıza baktığımızda çok çok güzel işler yaptık. Bürokratik engeller sıkıntılar süreçleri uzatıyor. Belediye meclis üyesinde kararlar alması uzuyor, ihalelerde süreçler uzuyor. Bugün baktığımızda 8 ayda heybemiz dolu dolu vatandaşların karşısına çıktı.

BELEDİYENİN BORCU

Tabii seçim öncesi daha önceki belediye başkanımızın görevde olduğu süreçte çok fazla dedikodular ve spekülasyonlar döndü. Biz mali tabloyu denetlemesi için dışarıdan denetmen getirdik. Bir aylı süre içerisinde 618 milyon borcumuz olduğu ortaya çıktı. Biz borcu açıklarken, eski yönetimi karalamak amaçlı bir uygulama değildi, maalesef açıkladıktan sonra bu tür dedikoduların çıkmasına mahal verildi. Bizim yapmamız gereken olaylardan biri belediyenin borçlarının açıklamasıydı. Hamza beyden sonra belediyenin borcu bir muammaydı. Borcu açıkladıktan sonraki süreçte farklı bir algıya çevirmeye çalıştılar, eski yönetimi kötülendiğini ortaya çıkardılar, başka bir algıda belediyeyi yönetmeyecekler, istifa edecekler algısı oluşturmaya çalıştılar. 618 milyon borç çok net. Bir ay sonra borcu açıkladıktan sonra mecliste az açıklandığı söylendi. Bu borç sürdürülebilir bir borç ama maalesef ülke genelinde bir sıkıntı var. Daha önceden belediyelerin borcu olsa bile ödenek alınabiliyordu, ama şimdi ödenek alma komsunda da bir sıkıntı var ama bu borç sürdürülebilir.

TASARRUF TEDBİRLERİ

Tasarruf tedbirleri ile ilgili, makam aracı kullanmayacağımız demiştik, geldikten sonra makam araçlarını kendi aracımızı kullandık. Müdürlerimizin müdür yardımcılarımızın araçlarını mesai saatleri içerisinde kullanacaklar, araç kiralama sürecini yapmayacağımızı söyledik. Belediye personeline 270 saat mesai yazılmış , biz geldikten sonra saha da gerçekten çalışana mesai yazılacağını, büroda çalışana mesai yazmayacaksınız talimatını müdürlerimize verdik.

BANKAMATİK MEMURU VAR MI?

Elazığ Belediyesi’nin önemli problemlerinden biri bankamatik memurları. Daha önceki Belediye başkanlarımız bununla ilgili tedbirler almaya çalışmış. Bizde geldikten sonra bununla ilgili çalışmalar yaptık. Özellikle önceki müdürlerin işe gelmediklerini tespit ettik ve biz bu müdürlerin işe gelmelerini sağladık. Kurumda yok denecek kadar az sayıda elemanın işe gelmemesi söz konusuydu. Ama beş yıl sonunda da bu iş devam edecek herkes mesai meftununu gözetecek.

TEMİZLİK İHALESİ

İhaleleri şeffaf yapacağımızı seçim öncesi vadetmiştik. Seçim sonrası biz bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler geldikten sonraki süreçte, dört ay kalmıştı temizlik ihalesine, biz bir çalışma yaptık. Katılımın fazla olması için. Bu çalışmalarla yüzde 21,5 kırımla rekor seviyede bir kırım gerçekleştirdik. Daha önce 2 milyon 800 ödeniyordu. Biz 2 milyon 100, 2 milyon 200 ödüyoruz. 8 katılımcı firma katıldı, daha önce dört veya üç firma katılmış. Bunu da gururla halkımızla paylaştık. İki yılda 13 milyon bir kazanç elde ettik.

E-İHALE SİSTEMİ

Bazı küçük ve acil işlere doğrudan ihaleye çıkıyoruz. Ama büyük ihalelerde e-ihaleyle yapacağız. Türkiye’de e ihaleyi kullanan pek Belediye yok. Artık kanuni zorunluluk haline gelecek. E ihaleleyi kullanan ilk illerden biriyiz. Bunun avantajı firmaların birbirlerini görememesi, tekliflerini bilememesi. Bundan sonra büyük ihaleleri, şeffaf, açık ihale usulüyle yapacağız.

ŞEHRİN KAYNAKLARI

Bu şehrin kaynaklarını bu şehir için kullanacağız. Elazığ Belediyesi’nin kaynaklarını doğru bir şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz. Doğru şekilde doğru yatırımlarla belediyenin kaynaklarını kullanacağız. Biz bu yıl bir bütçe yaptık. 650 milyon civarında bir bütçe yaptık, muhalefetten arkadaşlarımız eleştirdi, bizim ciddi bir sıkıntımız var. Personele ödediğimiz büyük bir bütçe var. Biz basit işlerle uğraşmayacağımızı, popülizm yapmayacağımızı daha önce dile getirmiştik, biz cesaretli yürüyoruz.

BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARI

Sayın valimizle çok güzel bir birliktelik yakaladık, şehri çok iyi yerlere yetirmek için valimiz çalışıyoruz, bizim götürdüğümüz her proje okey diyor. Biz 8 ayda birlik ve beraberliği sağalamak adına adım attım. Herkeste on adım attı. Artık siyasi kavgaları bir yere bırakmak gerekiyor. Bundan sonra kurumlara çok büyük görevler düşüyor. Biz il teşkilatımızla birliktelik içerisindeyiz. İnşallah bu birliktelikten şehir kazanacak, biz bunu yaparken muhalefet partileriyle kavga içerisinde değiliz, şehrin menfaatlerini için her zaman evet deyin. Şuana kadar bütün meclis toplantılarımız çok güzel geçiyor. Tabi içlerine sinmeyen konular var. Mesela bir otobüs satma konusunda, zam konusunda görüş ayrılıkları oluşabiliyor ama diğer konularda MHP CHP ve İYİ Parti bize destek veriyor.

"HERKES DESTEK OLMAK ZORUNDA"

Elazığ’ın kaybedecek bir günü dahi yok. Biz bu dönemi Elâzığ’ın kurtuluş dönemi olarak görüyoruz. Beş yıl boyunca ben hatalı davrandım. belediyeyi iyi yönetmedim. Beni doğru yönlendirmediniz, benim siyasi hayatım 38 yaşında başlar 43 yaşında biter ama olan bu şehre olur. Herkes bu şehirde bana herkes destek olmak zorunda, biz şehri için geleceğimiz için başarılı olmak zorundayız.

"TAHAMMÜL EDEMEDİĞİM BİR NOKTADIR"

Bu şehir sorunlu bir şehirdir sözünü kullanmamak gerekiyor. Tahammül edemediğim bir noktadır. Bizim sorunlarımızı yüksek sesle konuşmamız gerekiyor. Her siyasi görüşten insanı şehrin menfaatleir için bir araya gelsin. Ekran başına geçtiğimiz zaman herkes bu şehrin güzelliklerinden bahsetsin.. Şehrin sorunlarını kendi içimizde konuşup sorunlarını kendi içimizde çözüm bulalım.

"SİYASET HAYATIMA MAL OLSA DA BENİM DÖNEMİMDE BİTECEK!"

Bizim 11 ana başlıkta 100 projeyi hemşerilerimize taahhüt ettiğimizde bunlardan biri de alt yapıydı. Kesinlikle altyapıya gireceğiz, bu şehirde çiçekte dikilecek parkta yapılacak ama bu şehirde altyapıya bu dönemde girilmesi gerekiyor.

En son rahmetli Temizer tarafından kapsamlı yapılmış rahmetli Hamza bey zamanında bir kısım yapılmış onun dışında altyapıya genel anlamda kimse el atmamış. Benim diğer siyasetçilerden farkım, ben beş yıl sonrayı hesap etmiyorum. Hesap kitap içerisinde olmadan, günü kurtarma mantığı ile hareket ediyorum. Altyapının ne kadar zor olduğunu biliyorum zamanında rahmetli Temizer yapmış gelmiş seçim kaybetmiş Biz alt yapıyı yapacağız. Sıkıntılar yaşanacak ama halkımız rahat edecek altyapımı bizim siyaset hayatımıza mal olsa da alt yapı bizim dönemimizde bitecek.

Bakan Kurum, destek verecek. Bin 50 km içme suyunun değiştirilmesi projelendirilmiş bir durum. Yağmurlama kanalizasyon hatlarının değiştirilmesi planı yapılmış, finans programları yapıyoruz. Beş yıl geri ödemesiz bir kredi oluşturulacak. 2020 yılında çalışmalar başlayacak, iki yıl içerisinde bitecek.

"ALT YAPIYA GİRECEĞİZ"

Altyapıda çok sıkıntılı olan yerler var. Şehrin bir noktasında aspes borular kullanılıyor. Bizim su sıkıntısı yaşadığımız konulardan biri de kayıp kaçak sıkıntısı çok yaşanıyor. Bu sıkıntı olmasa bize yeter ama kayıp kaçak oranı çok olduğu için bu su bize yetmiyor. Ciddi manada israf var. Günde 40 – 50 yerde patlak oluşuyor. Artık sürdürülebilir değil.  Altyapıya gireceğiz. Çok netiz ve kararlıyız. Bize çok sıkıntı çıkaracağını bildiğimiz halde altyapıya gireceğiz.

HAMZA BEY BARAJI

Su konusu canımın yandığı konulardan birisi o yüzden bizatihi ilgileniyorum. Bakan, bölge müdürü, milletvekilleriyle görüşüyoruz. Hamza bey artık çok uzadı, eski meclis toplantıları izlerken eski başkanımız Süleyman bey Bakan Kurtulmuş beye bilgiler veriyor. Sene 2013 ama hala bitirilmemiş, arıtma tesisine 1 km kaldı. Asıl sıkıntımız asıl 11 depomuza su gitmesi, biz hızlı bir şekilde yapılması için görüşmelerimiz yazışmalarımız var. P3 pompa istasyonuna getirdiğimizde sıkıntı kalmayacak. Benim telefonum herkeste var. Herkes arıyor, bayanda arıyor, yaşlısı da genci de arıyor. Herkesten su kesintisi ile ilgili herkesten tepkiler geliyordu. Ama Allah’ın izniyle Hamza Bey geldikten sonra su sıkıntımız kalmayacak, alt yapıda yapıldığında temiz su içeceğiz. Elazığ’a 98 kuyudan su içiriyoruz, 4,5 – 5 milyon elektrik faturası ödüyoruz elektrik faturasından da 2 – 2,5 elektrik faturası karımız olacak. Burada yanlış bir bilgi var. DSİ tarafından yapılan Hamzabey tamamlandıktan sonra genel müdürlüğüne 600 – 700 milyon bir borcumuz olacak. Arıtma ile ilgili sıkıtınalar var. Arıtma 15 yıldır çalışmıyor o da eski bir yapı. Şehir büyüdükçe kapasitesi yetersiz kalmış, yüzde 15’lik bir çalışması bir söz konusu. Projelerimiz arasında yer alıyor. 2021 yılında arıtma tesisimizi projelendirip, ihaleye çıkıp, arıtma tesisimizi yapacağız.

ELAZIĞ'IN SU SORUNU

2045 yılına kadar su probleminin çözüleceği iddia ediliyor. Ama Elâzığ’a sadece bu su gelmeyecek. Beldelerimize de su verilecek. İlçelerde de verilince Elazığ’ın tamamıyla bu su ihtiyacımızı karşılayamayacak. Ama 98 kuyudan değil, 40 kuyu ile telefi edeceğiz.Proje tartışılabilir 80 km uzaklıktan bu su niye getirildi. Çok algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu işin uzmanları DSİ. O gün bakan tarafından başlatılmış, projelendirilmiş. Artık bu saatten sonra bunun tartışmanın bir anlamı yok. Onun dışında şehrin suyunun ihtiyacını karşılamak için yeni çalışmalar yapmak gerekiyor. Alternatif çalışmaların mutlaka yapılması geriyor. Akdağ’dan Hamzabey’e su aktarılması yapılabilir.

BELEDİYE ELEMAN ALIMI OLACAK MI?

İstihdam ve eleman noktası bizim en çok zorlandığımız nokta. İşle ilgili sıkıntılarımız ve sorunlarımız var. Taşeron yasası çıktıktan sonra bizim eleman alamayacağımız, ancak iş kur üzerinden eleman alacağımızı ifade ettik. Maalesef 2 bin 400 üzerinde elemanımız var. Mevcut şartlarda eleman alma şansımız yok. İlk geldiğimizde eleman çıkarma tasarrufunda bulunduk, 13 eleman çıkardık. Ama bunun yanında eleman alma şansımız çok zor gibi. İmkan oluşursa, KPSS isteyerek, ilana çıkacağız, bunun la birlikte elaman alma şansını yakalarsak eleman alacağız. Şuan herkese aynı şeyi doğruyu söylüyoruz. Bir tarafından eleman almayacağımız söylerken, diğer taraftan eleman almıyoruz.

KAPALI ÇARŞI NE ZAMAN AÇILACAK?

Kapalı çarşımız çok kötü durumda olduğunu herkes söylüyordu. Bu yapıyı çok iyi bir hale getirmek için çalışmalarımız vardı. Hızlı bir şekilde projesi hazırdık, yer teslimine çıktık. 5 Ocak’ta inşallah kapalı çarşımızın açılışını yapacağız. Dışarıdan herkesin mutlaka gelenin uğramak istediği bir yer. Hem balıkçıların, hem baharatçıların aynı alanda olması sıkıntı oluşturuyordu, bizim yapacağımız çalışmayla daha güzel bir ortam oluşacak.

ELAZIĞ FUAR ALANI

En mutlu olduğum konulardan bir tanesi 20-25 yıldır fuar alanından bahsedilir. Hiçbir başkanımıza nasip olmamış tabii nasip içinde biraz çaba sarf etmek gerekiyor. Bize nasip oldu, biz geldikten sonraki süreçte bir projeyi hayata geçirmek için önce hedef koyuyorsun, biz hedefimizi ortaya koyduktan sonra irademizi ortaya koyduk. Biz birçok STK ile konuşup yerin tercihini kendilerine bıraktık. Bize kültür parkın üstünün en uygun alanın fidanlık alanı olduğunu söylediler.

Biz büyük bir yatırım yapıyoruz. 23 milyonluk yatırım yapıyoruz. Bu işi yaparken, senede iki defa kullanacağımız bir yapı olmasını istemiyoruz. Fuar alanını kültür parkın yanında seçmemizin amacı yılın her ayı her günü aktif olması, biz STK’lara toplantılarını yapabilecekleri alan sözümüz vardı, onlar toplantıların fuar alanında yapabilecekler, fuar alanı içerisinde, STK’lar için mekan ve nikah sarayı olacak. Çok fonksiyonlu bir proje gerçekleştirdik. Biz bunu yaparken, orman bölge müdürlüğüne arsa vermek zorundaydık oturduk görüştük, arazi takasını gerçekleştirdik.

İhalemizi yaptık 5 Aralık’ta yer teslimi yapıldıktan sonra fuar alanımız vücut bulacak, herkeste mutlu olacak, bizde daha mutlu olacağız, Elazığ’da 20 – 25 yıldır konuşulan fuar alanı sıkıntısını çözdük.

HARPUT'TA YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Harput bizim gözbebeğimiz 100 proje içerisinde en önemli projemiz Harput deriz. Projelerimiz biraz uzadı, bu bizden değil. Harput koruma amaçlı imar planı olayı. Biz Harput’u ayağa kaldırmak istiyoruz. Harput ayağa kalktığı zaman şehir ayağa kalkacak. Biz hep konuşmuşuz Harput evliyalar diyarı ama bugün geldiğimiz noktada Harput istenilen noktada değil. Biz valimizle her hafta hemen hemen bir kez Harput’la ilgili görüşürüz konuşuyoruz. Harput mimarisine uygun yapılar yapağız Harput’ta dikey bahçe ve Balakagazi parkında cam teras oluşturacağız. Çok güzel bir konsept oluşturacağız. Bu alanda vatandaşlarımızın oturabilecekler, fotoğraflarını çektirebilecekleri bir alan oluşturacağız.Bizim her projemizin içinde mutlaka istihdam var. Harput önceliklerimizin ararsında, güzelleştirmek için her türlü projeyi hayata geçireceğiz.

SGK BİNASININ YERİ

Önemsediğimiz projelerden bir tanesi SGK binasının yeriydi. Ben sözünü almadığım hiçbir projeyi vatandaşın önüne çıkarmadık. Biz projelerimizi vatandaş ne konuşmuşsa onu projelendirdik. Biz Elazığ’ın sorunları ne ise biz bu sorunları gidermek için çözümler hazırladık. Biz milletvekilleri ile yetkililerle görüştük. SGK binası ile ilgili bütün görüşmeleri yaptıktan sonra projelerimiz arasına koyduk. Keban yolundaki arsamızı SGK ile takas yaparak, gerçekleştirdik. Çok kısa bir süre içerisinde arsa takası yapılacak. Proje çalışması başladı, iki katlı yer altı otoparkı düşünüyoruz. İstanbul’dan mühendisler geldi, fikir alışverişinde bulunduk. Yıkıldıktan sonra 15 Temmuz meydanına girerek. İki katlı otopark ve meydan düzenlemesi yapacağız. Bu proje önemli, kapalı çarşısının önü açılacak, meydan büyüyecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ!

O konuşma olmadan önceki süreçte özelleştirme idaresine satışla ilgili resmi gazetede yayımlandıktan sonra Furkan Dilaver’in söylemesi, STK’ların gündeme alması, arsayla ilgili kamuoyu oluşturulması bizim de elimizi güçlendirdi. Mecliste de gündeme geldi ben Cumhurbaşkanına ileteceğimizi söyledik ve dile getirdik. Cumhurbaşkanımızda bizi kırmadı. Cumhurbaşkanına söylemeden önce tereddüt etmedim mi? Ettim! Allah’a şükür hasebi değiliz, hasbiyiz. Cumhurbaşkanımızda hemen talimat verdi. Milletvekillerimiz bakanlara iletti, taleplerimizi, bir noktaya getirdik ama bir türlü noktaya koyamadık ama Cumhurbaşkanına ilettikten sonra hızlı bir şekilde dönüş oldu, önümüzdeki haftalarda toplantıyı yapıp hastanenin Milli  Eğitim Müdürlüğüne teslimi gerçekleştirilecek. Tabii şehre farklı bir motivasyon ve moral geldi, biz her toplantıda Cumhurbaşkanımızla bir araya geliyor, sıkıntılarımızı soruyor, Cumhurbaşkanımızın tavrı çok ılımlı, doğru zamanda doğru işlerin yapılması şehrimize de motivasyon kattı. Hep hayalimizdi, şehrin doğusu ve batısında otopark yapmaktı.

SANAT SOKAĞI YAPACAĞIZ

Bizim kent meydanı projemizde anaokulu, Mehmet Akif Ersoy lisesi kalkacak sadece öğretmenevi kalacak. Öğretmenevini millet kıraathanesi yapmak istiyoruz. Orayla birlikte Cemiloğlu parkın bir konsept yapacağız. Kız Meslek Lisesi yanındaki boş alanla ilgili de sanat sokağı projemiz var. Orayı da 2021 yılında başlayacağız. Orayla ilgili de benzinlik yapılmak isteniyordu ama halkımız artık boş alanlarda park istiyor, yeşil alan istiyor. Biz de halkımız gibi oraları yeşil alan sanat sokağı düşünüyoruz. Biz özelleştirme idaresi ile görüştük, orası kesinlikle satılmayacak, biz oranın tahsisisin istiyoruz. Kent meydanı, otopark, sanat sokağı ile projelendireceğiz.  

KENT KÖY PROJESİ

Kent Köy Projesi çaydaçıra mahallesi 45 kilometrelik bir alanda yapacağız. Halkımız köy ortamında vakit geçirecekler. Suların aktığı, ağaçların, kıraathanelerin olduğu bir köy kent yapacağız. Önümüzdeki yıl bitirmeyi planlıyoruz. Alilerimizin nefes alabileceği bir alanı şehre kazandıracağız.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ

Güneş enerji sistemimizin projesini yaptık. Bununla yetinmeyeceğiz. Mart ayında teslim edecekler. Ödediğimiz elektrik faturalarını güneş enerji sistemleri ile düşüreceğiz. Arsa oluşturma çalışmalarımız var bir taraftan oluşturuyoruz, bir taraftan satıyoruz. Bir taraftan da geri alıyoruz.

CİP JEOTERMAL SU KAYNAĞI

Jeotermal Su Kaynağı MTA tarafından ilimize sondaj kuyusu vurulmuş. Değerleri tahlil edildikten sonra ihaleye açıldı ve ihaleye sadece biz girdik. Buraya STK’larda talip oldu. 3,5 Milyon bedel karşılığında biz belediye bünyesine kattık. Bu ayki meclis toplantımızda EBUAŞ’a devrettik. Bunun nedeni AB projesine başvurduk 11 milyon hibe desteği aldık. Bu Türkiye’de hibe kazanan tek proje. Hibe kesinleştiğinde hibe desteği hızlı bir şekilde belediyemize aktarılacak. Kiralayacağız, sera yapımında jeotermali kullanacağız. Termal otel yapma düşüncemiz var. Ciddi yatırımcılara suyu kullanılmasını sağlayacağız.  

İMAR KONUSU

Maalesef dedikodular oluyor, mecliste konuşmalar arasında oluyor. Geçtiğimiz ayda eski meseleleri biz mal etmeleri oluyor. Eleştiri noktasında her türlü eleştiriye açığız. Eleştiri boyutu hırsızlığa yolsuzluğa geldiğinde tahammül edemediğimiz noktalardan birisi. Beş yıl boyunca hiçbir yolsuzluğa buluşmayacağız. İhale ile suyu kullanım hakkını sahibine vereceğiz. Rant kelimesi bizim dönemizde olmayacak. Rant yolsuzluk cümleleri konuşulduğunda sessiz kalamıyoruz. Belki benim yumuşak karnımda bu. Bu konuda çok netiz. İllaki hata yapacağız  ama bilerek, kasıtlı bir şekilde hata yapmayacağız. İmarla ilgili dedikodular her zaman konuşulmuş, meclisi ve yöneticiyi yıpratan konular. Bizim taahhüdümüz var. Aldatan olmayacağız. Bu şehrin her noktasına temiz bir elin değdiğini göstereceğiz. Ama bu sistem sizi yiyecek diyorlar. Ama ben de inatla bu sistem bizi yemeyecek diyoruz. Kendi arkadaşlarım arasında en fazla eleştirildiğim nokta hatır gönülle iş yapmıyorsun diyorlar. Ama bu iş hatır gönülle iş yapılacak iş değil. Biz bütün mahallelere eşit hizmet götürürken, yakınıma hatır gönül işi  yapmayacağım, arsa rantçılarının önüne geçeceğiz.

Bizim revize imar planın yeniden revize edilmesi için bir planımız var. STK’larla toplantı yaptık, bu toplantıya siyasi parti temsilcilerini çağırdık, geniş katılımlı toplantı yaptık. Her safhasında istişare ile işi götürme gibi bir planımız var. Şehrin revize imar planı ile ilgili sıkıntı vardı. Bu alanda kim söz sahibi ise bu alanda toplantı yaptık. İki toplantı sonrası şehir plancılarımız revize imar planı değişikliği belirli bir noktaya getirdik. Mecliste eksikliklerimizi, artılarımız tartıştık. İkinci bir formül ile ilgili de bir çalışma yaptık, meclise getireceğiz. Revize imar planında ada bazlı çalışmalar yapılmış, bunun uygulanması yüzde 30’larda 40’larda biz bazı alanlarda blok sistemlere getirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ama şeffaf olacak. Her aşamada görüş alacağız, güzel bir sonuç alacağız. Bir şehrin kimliği olmalı.

"RANT İÇİN KİMSE BİZE GELMESİN"

Biz Allah’a çok şükür babamızın oğluyuz. Biz makamımızı mevkiimizi, kendi işimiz için kullanmıyoruz. Biz yıllardan beri kamu kurumlarıyla iş yapmamışız. Yaptırdığımız evlerimiz binalarımız var. Adaylığımız açıklanmadan önce güzel bir sözleşme yapmıştık. Ama adaylıktan sonra o sözleşmemizi yırttık attık. Biz eşimize yakınımıza dostumuza da makamımızı kullanmayacağız. Herkes kanuna yönetmeliğe uyacak. Yapılması gereken her şeyi yapacak, ondan sonra bize getirecek. Biz imar planı tadilatı ile ilgili hiçbir gündem maddesini meclise getirmedik. İmar tadilatlarını yapmayacağız. Kimse kendi arsasını konuttan ticariye geçirmek için getirmesin. Kimse rant için bize gelmesin

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Halkımızın kentsel dönüşümden anlayışı çok farklı. Devlet gelecek bizim evimizi alacak yeni evlerimizi yapacak bize teslim edecek. Biz imar planını revize etmeye çalışırken dönüşümü de durdurmak istemiyoruz. TOKİ ile ilgili kentsel dönüşümde görüşmelerimiz var. Karşıyaka Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşümü bir noktaya getirdik, bakanın önünde imzada, bakan talimat verildi, o evler yıkılsın yenileriyle yapılsın. Kentsel dönüşümü uygulayacağımız ilk yer Karşıyakaya Mahallesi. Kentsel dönüşümde şehir merkezinde yapılması gereken yerler var. Bunun bir kısmı müteahhitler eliyle yapılması gerekiyor. Üç yıldır Nailbey’de tek çivi çakılmamış. Rızaiye, Rüstempaşa da öyle. Aksaray’a, Sürsürü’ye Kesirik’e kentsel dönüşümün girmesi gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde kentsel dönüşüm bekleniyor. Biz mahallelerde farklı sistemlerle çalışacağız. Kentsel Dönüşüm bizim dönmemizde çok ciddi bir hamle yapılacak.

Benim seçim döneminde üzüldüğün noktalardan birisi de Yıldızbağları, Esentepe, Feyzi Çakmak Mahallerinin bakış açısıydı. Ben ne doğu batı ne de sunni alevi ayrımı yapmayacağımı vurguladım. Biz bize inanmalarını istedik. Oylarına talip olduk, göreve gelir gelmez de Yıldızbağları, Esentepe’yi ilgilendiren yolu tamamlamamız oldu. Biz yolu yeniden projelendirdik, yolu hızlı bir şekilde bitirdik. Aynı zamanda o mahallelerde de değer katan bir yol oldu. Biz Esentepe, Yıldızbağları, Feyziçamak mahallelerine güzel hizmetleri götürmeye devam edeceğiz. Biz insanı merkeze almışız, biz insanı eşrefi mahlukat olarak görmüşüz, bundan sonraki süreçte de her mahalleye eşit şekilde hizmeti götüreceğiz.

ELAZIĞ BELEDİYE MECLİSİ

Muhalefet partisinden bir meclis üyesin güzel görüşlerini dile getirmesi, bizim için çok büyük bir onur ve gurur. Biz meclise doğru iş getirince, muhalefette destek veriyor, çoğu maddeler oy birliği ile geçiyor.

ELAZIĞSPOR
Herkes Elazığspor ile ilgili güzel şeyler söyler. Ama bizim söylememiz biraz farklı, yıllarca Elazığspor ile yatıp kalkmışız. Her zaman Elazığspor bizlerin marka değeri olduğunu, sahip çıkılması gerektiğini her zaman vurguluyoruz. Sözde değil özde destek vereceğimizi söyledik ve bunu da yaptık. Elazığspor elektrik borcunu ödedik. Taahhüt ettiğimiz kim Elazığspor’a ne yapacak onun görüşmelerini yaptık. İaşe gıda, forma kampanyası yaptık. Yapılan en iyi kampanyaydı. Birçok işadamlarımızın taahhütleri var bir kısmı yerine getirdi. Bir kısmının da inşallah taahhütleri yerine gelir. Biz Elazığspor’un iki deplasmanını karşıladık biri geldiğimizde biri de dün oynayacağı Eyüpspor deplasmanını karşılayacağız. Bundan sonraki süreçte de Elazığspor yanında olacağız ama mantıklı gideceğiz. Bir dönemler Elazığspor için her şey verilmiş biz her şey vermeyeceğiz ama mantıklı ölçüde de destek vereceğiz. İmarı yok etmeyeceğiz Elazığspor için ama görmezden de gelmeyeceğiz.

ŞEHİR HASTANESİ

Kısmi olarak şehir hastanesine ulaşım sorununu çözdük. Seçim öncesinde her mahalleden hastaneye ulaşım konusunda sıkıntılar geliyordu. Bizde seçimden sonra göreve geldikten sonra sorunu çözmek için hastaneye direk seferler başlattık. Memnuniyet hat safhada. Bu konuda iyileştirme ne varsa yapacağız.

PAYLAŞIM NOKTALARI

Daha önce Mücahit Yanılmaz döneminde hayır çarşısı faaliyet girmişti. Alınan erzaklar giysiler vatandaşlara veriliyordu. Şehrin birçok noktasına bunu yapmak için paylaşım noktaları oluşturduk. Vatandaşlarımız kullanmadıkları giyecekleri, paylaşım noktalarına bırakacak, bizde ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Kimsesizlere evde bakım çalışması başlattık. Ekiplerimiz gidip evlerde temizlik yapıyor, bakıma ihtiyacı olanların kişisel bakımları yapılıyor.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİ

Engelsiz yaşam merkezini eski Çağrı Tıp merkezinin yerinde oluşturacağız. Senenin 365 günü engellilerimizle bir araya gelmek için engelsiz yaşam merkezimizi hizmete sunacağız. Spor alanları, sosyal alanları olacak.

HALK OTOBÜSLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Bizim yapmış olduğumuz hiçbir işte geçmişi bozma adına değil. Geçmiş yönetim böyle bir karar almış biz bugün bu kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Elazığ Belediyesi bu gün her ay zarar ediyor. Türkiye’nin bir çok ilini gezdik, belediyelerden bilgiler aldık, otobüs işletmeciliğini kendi yapan bir tek Diyarbakır var. Bizim ölçeğimizde tüm illerde halk otobüsleri özel. Biz kaynak oluşturma adına satış kararını aldık, sattıktan sonra da 65 yaş üstü ve engellilerimizi mağdur etmeyeceğiz ve 35 – 40 milyon da gelir elde etmeyi düşünüyoruz. 

ÇİMENTO FABRİKASININ TAŞINMASI

Bu konuyu dillendirmek istemedik. Milletvekilleri ile birlikte bu konuyu bakanımızla görüştük ama dillendirmeme kararı aldık. Bizim ağzımızdan çıkacak her kelimeyi düşünmemiz gerekiyor. Çimento ile ilgili biz daha önce de Cumhurbaşkanı ile ilgili 3 defa görüştük. Cumhurbaşkanımızın aklında çimento fabrikasını soruyor. Bunu konuşmuyor çünkü bu konuyu olgunlaştırmak ve bir aşamaya getirmemiz lazım. Hem de muhattabınız da ekmek kazanıyor, işe yapıyor. Bunları da rencide etmeme adına bir noktaya getirme adına konuşmuyoruz, tartışmıyoruz. Biz arsaları istediğimizde Cumhurbaşkanımız yine çimento fabrikasıyla ilgili nasıl bir yol izleneceğini sordu. Biz bununla ilgili görüşmeler yapacağımızı ilettik. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanı ve ÇİMENTAŞ yetkilileri ile birlikte görüştük. Ortaya yolun bulunması için Cumhurbaşkanımız da talimatlarını verdi.Konuştuklarımızın altında kalmamak için şuan bir açıklama yapmıyoruz. Milletvekillerimizde ilgileniyor, herkesle birlikte gittik. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz bu problem Elazığ’ın sorunu. Her vatandaşın her siyasetçinin hayallerinden biri fabrikanın kaldırılması, bizimde en büyük hayalimiz bu. Ama şuan Belediye Başkanıyız, ete kemiğe büründürmemiz lazım. Ama yaparken de Elazığ Belediyesi’nin kaynakları ile değil farklı bir şekilde kaldırılmasını istiyoruz.

BASIN MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI

Bütün müdürlerimiz özverili çalışıyor. Basın müdürümüzde öyle, bu kapsamda belediyemizin girişini çok güzel bir şekilde yeniden dizayn ettik. Onun dışında tur otobüsümüzü şehrimize kazandırdık. Dışarıdan gelenlerin hizmetine sunduk. Mobil Beyaz Masa projemiz var. Biz vatandaşın ayağına gitmek istiyoruz. Mobil Beyaz masa projemiz hizmete girdi. Vatandaşımızı dinleyecek.

OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM

Zam konusunda tepkiler geldi ama biz zam yapmayınca minibüslerde yapamıyordu. Her otobüslerimiz zarar ediyor hem de satacağız. Hiçbir başkan zam yapan başkan yapan diye anılmak istemez ama yapılması gereken zamlardandı. İfade etmekten zorlandığım zamlardan biriydi. Uzun sürede yapmayız ve tolere ederiz inşallah..

BAŞINI YASTIĞA RAHAT KOYUYOR MU?

Bilerek kasıtlı bir şekilde hata yapmadım. Hesap vermek çok zor ama biz de şehrin yükünü çekiyoruz. Adaletli davranmak zorundayız. Rabbim bizi adaletten ayırmasın. Hassas olduğumuz noktalardan birisi adalet. Şehre karşı sadakatli olmalıyız. İşimiz zor ama rabbim kolay etsin, adaletten, doğruluktan, dürüstlükten bizi ayrımasın. Ben her sabah sıçrayarak uyanıyordum. 6 ayda da sakallarım beyaz oldu, beş yıl sonrasını da düşünemiyorum. Hak ne diyor halk ne diyor buna bakmalıyız.

FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ;  "ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ÖLMEMİŞ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yapmasın, Elazığ Belediye Başkanı ölmemiş. Biz Elazığ Belediye Başkanı olarak, İzmir Belediye Başkanının yapmasını hazmedemezdik. Geçmişini, siyasi görüşlerini bir yana bırakın. Biz buradayken, valilik buradayken, STK’lar buradayken hiç kimseye sorulmadan İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak açıklaması hoş değildi. Biz bunu yaparken, Elazığ Belediyesi’nin kaynaklarını kullanmadık. Kültür ve Turizm bakanlığı ödeneği onayladı. İhale yapacağız ve mart nisan inşaat sezonunda bir buçuk milyon bütçe ile birlikte külliyeyi tamamlayacağız. İzmir Belediyesi yapsın denildi ama biz buradayız. Esnafa olan borçta ödenecek. Heyet inceleyecek, ölçecek biçecek esnafın borcunu da ödeyeceğiz. kimse bu saatten sonra konuşmasın bu iş bitecek.

KANAL FIRAT'A TEŞEKKÜR EDERİM 

Başkan Şahin Şerifoğulları programın sonunda emeklerinden ve şehre olan katkılarından dolayı Kanal Fırat Televizyonu'nun tüm yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.