Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Pertek Elazığ arası sefer yapan feribottan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın sosyal medya paylaşımına karşılık olarak açıklama yapan Başkan Vural, feribot isimlerinde yapılan değişikliklerin limanlara bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, ismin kaldırılmasının Kılıçdaroğlu ile bir ilgisinin olmadığını ve ilerde isminin Pertek’te yaşatılacağını söyledi.  

Vural, “Şimdi göründüğü üzere üzerinde belediye ait bu feribotun Pertek Feribotu yazıyor. Limanda da kaydı bu şekilde. Ancak akşam talihsiz bir açıklama yaptılar bilmeden tabi. Onları daha ayrıntılı bir şekilde nasip olursa yarın açıklayacağız belgelerle birlikte. Bu feribot şimdi limanda Pertek Feribotu olarak kayıtlı. Bu sebeple buraya ŌTV’siz mazot alabilmemiz için bu kaydın bu şekilde kalması lazım. Şayet ismini değiştirilecek olursa liman başkanlığından ve belirli yerlerden izinler alınarak Feribot'un isminin değiştirilmesi daha sonra da Bu feribotun son ismi neyse ona göre ÖTV’siz mazot alınması gerekmektedir. Tabi bizden önceki yönetim ÖTV’siz mazot gibi bir şey düşünmediği için her yıl 1.200.000 TL civarında bir Belediyeye zarar uğrattığı için bu konuda bir çalışma yapmamışlar. Her nedense benim dikkatimi çeken bir şey 5 yıldır görevde olan Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı bu görevin süresince sadece son 15 günde her nedense bu Feribot'un ismini değişmiş. Madem ki öyle bir düşünceniz varsa kurallarına uyup limanına müracaat edip ismini değiştirdikten sonra istediğiniz şekilde hangi ismi koyuyorsanız koyarsınız ama limana kayıtlı olur. Pertek belediyesinin 100 milyon civarında bir borçla bize teslim edilmiştir. Gerçi teslimde almadık müfettişler tarafından teslim alacağız” dedi. .

Meclis Mayıs Ayı Toplantılarını Sürdürdü Meclis Mayıs Ayı Toplantılarını Sürdürdü