Sinir sıkışması, sinirlerin çevresindeki dokuların sinirlere baskı yapması sonucu oluşuyor.

Söz konusu ağrı, kaslarda kuvvetsizlik, uyuşma ya da karıncalanma gibi durumlarla kendini belli ediyor.

Sağlığı olumsuz yönde etkileyen sinir sıkışması pek çok nedene bağlı olarak meydana gelebiliyor.

Tedavi edilmediği takdirde ise his ve kaybına dahi neden olabiliyor. Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, sinir sıkışmasıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

DOKULARIN SİNİRLERE BASKI YAPMASI SONUCU ORTAYA ÇIKIYOR

"Kas ve kemik arasında ilerleyen sinirler, beyinden aldığı sinyalleri vücuttaki organlara taşıyan kablo benzeri yapılardır" diyen Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, "Sinirler, deriden aldıkları dokunma, soğuk, sıcak gibi duyuları da üst merkezlere iletmekle görevli. Sinir sıkışması, insan vücudundaki tendon, kemik ve kıkırdak gibi dokuların sinirlere baskı yapması sonucundan ortaya çıkar" dedi.

Duvardaki Tükenmez Kalem Lekesini Yok Ediyor Duvardaki Tükenmez Kalem Lekesini Yok Ediyor

Sinir sıkışmalarına tuzak nöropati denildiğini söyleyen Prof. Dr. Hüseyinoğlu, "Tuzak nöropatilerin yüzde 90'ını elde meydana gelen 'karpal tünel sendromu' oluşturur" dedi.

"Geçirilen travmalar, ameliyatlar, kırık iyileşmesi sürecinde ortaya çıkan aşırı gelişmiş bağ dokuları da sinir sıkışmasına neden olabiliyor. Ayrıca fıtıklar, kemik çıkıntıları ve omurilik kanalındaki daralma da sinir sıkışmasına yol açabiliyor." Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu

BAZEN AĞRI ORTAYA ÇIKMAYABİLİR

"Sinir sıkışması sonucunda ağrı belirleyici bir özelliktir" diyen Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, bazı sıkışmalarda ise ağrının ortaya çıkmayabileceğini söyledi. Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, "Sinir sıkışması parmaklarda uyuşma ve karıncalanma, kavrama işlemi sırasında güçsüzlükle kendini belli ediyor. Ayrıca, sıcak ve soğuktan aşırı etkilenme, kaslarda kuvvetsizlik ve terleme bozuklukları ortaya çıkabiliyor" dedi.