Elazığ da dahil 11 ili etkileyen deprem felaketinin 1. yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirdiği bir heyet inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Deprem felaketinin ilk yıldönümünde CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyetler, depremden etkilenen illeri ziyaret ederek hem yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi alacak hem de sorun ve beklentileri raporlayacak.

Bu kapsamda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Antalya Milletvekili Mustafa Erdem ve Bursa Milletvekili Hasan Öztürk Elazığ’a geldi.

Elazığ Havalimanında karşılanan heyet daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Binasına geçti.

Heyet olarak depremzedelerle bir araya geleceklerini ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ileteceklerini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sorunların tespit edilerek genel merkeze iletileceğini ifade etti.

Öğretmen Atamalarında Yeni Dönem Öğretmen Atamalarında Yeni Dönem

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, milletvekilleri ile birlikte Elazığ’da hem 2020 hem de 2023 depremleri sonrasında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla geldiklerini söyleyerek: “hem 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen deprem sonrası hem de 6 Şubat 2023 yılında yaşanan deprem sonrası vatandaşlarımızın can kaybıyla ilgili, yaşam haklarını yitirmeleriyle ilgili Türkiye genelinde parti teşkilatımız milletvekillerimizi 11 ile görevlendirerek bu acıların yeniden anılması ve baş sağlığı dileklerinin iletilmesi, depremzede vatandaşlarımızın ziyaret edilmesi, bölgedeki sorunların yeniden tespit edilerek genel merkeze bildirilmesi noktasında arkadaşlarımız  görevlendirildiler.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, heyet olarak depremin ardından başlatılan çalışmalarda gelinen son noktaları takip ettiklerini belirtti.  

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem de, depremi hissetmeseler de acısını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

CHP heyeti daha sonra hem partilileri hem de vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

Heyet, inceleme ve temaslarının ardından Elazığ’dan ayrılacak.