İstanbul’da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış bir Iraklı öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Olayın ardından öğretmenler ve bağlı oldukları eğitim sendikalar, önlükleri kefenleri olmasın diyerek, Cuma günü iş bırakacak.

Başkan Yıldırım: Araç Almanın Tam Zamanı Başkan Yıldırım: Araç Almanın Tam Zamanı

Alınan bir günlük iş bırakma kararı ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, “önlüklerimiz kefen olmasın diye iş bırakıyoruz” dedi.

Başkan Taşkın, “Eğitim çalışanlarına yönelik saldırılar şiddetini artırarak devam ediyor. Son olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizi silahlı saldırıda kaybettik. Öğretmenliği en riskli meslek haline getiren bu gidişata dur demek için 10 Mayıs 2024 Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor ve okullara gitmiyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 05 09 16H47M28S946

Başkan Taşkın, vatandaşlara, velilere ve öğrencilere seslenerek, hiçbir olumsuz koşulda işte kaçmayan öğretmenlerin yanında olmalarını istedi.

Başkan Taşkın, “Ne depremlerde ne pandemi de ne de herhangi bir olumsuz koşulda işten kaçmadık. Ölümden de korkmuyoruz. Bununla beraber sadece yaşama hakkımızı savunuyoruz. Bir daha ölmemek için bütün meslektaşlarımızı bütün sendikalıları, eğitim çalışanlarını değerli öğrencilerimizi ve sevgili velilerimizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 05 09 16H48M53S758