Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Belediye Başkanı Adayı Avukat Coşkun Çağlar Duran, Cumhuriyet Halk Partisi Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi, Cumhuriyet Halk Partisi Keban Belediye Başkan Adayı Ahmet Alagöz, Cumhuriyet Halk Partisi Ağın Belediye Başkan Adayı Taner Öğünç, Cumhuriyet Halk Partisi Karakoçan Belediye Başkan Adayı Mahmut Okçuoğlu ve parti üyeleri CHP İl Başkanlığında bir araya gelerek aday  tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol toplantıda Elazığ’da 2. Parti olduklarını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Milletvekili Gürsel Erol, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol yaptığı konuşmada, "Bugün aramızda ilçe belediye başkanı adaylarımız var. 31 Mart yeni bir seçim dönemi. 31 Mart'ta Elazığ'ımızın yeni belediye başkanlarının belirlenmesiyle ilgili bir seçim yaşayacağız. Biz de bu seçime yönelik, adaylarımızın tanıtımıyla ilgili neler yapabiliriz diye düşündük. Elazığ'da yerel yönetimler ve belediyecilik anlamında bir farklılık yaratmak adına neler yapabileceğimiz konusunda bir araya geldik ve fikirlerimizi konuştuk. Bu vesileyle adaylarımızı sizlere tanıtmak istiyorum.

MİLLETVEKİLİ EROL: TÜRKİYE GENELİNDE 2023 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE REKORUNU KIRAN PARTİ BİZİZ

Milletvekili Erol: "Önce şunu belirteyim biz Elazığ'da yapılan 14 Mayıs seçimlerinde gördük ki ikinci vekil çıkarmayı az bir oy farkıyla kaybettik. Aslında iddiamız iki milletvekili çıkartmaktı. Ama o günün şartlarına göre gelişen partiler arasında görüşülen stratejik ittifaklardan kaynaklı, ne yazık ki ikinci milletvekilini çıkaramadık. Ama sevindirici olan şu, daha önceden Elazığ'da sıralama olduğu zaman 4 ya da 5'inci sırada yer alan bir partiyken biz Elazığ'da ikinci parti olduk. Özellikle merkezde birçok mahallemizde birinci parti olduk. Bu son derece sevindirici bir gelişme. Bu süreçte katkısı olan bütün örgütümüze canı gönülden teşekkür ederim. Şimdi yeni bir maraton başladı. Bu yeni maratonda iddiamız Elazığ Belediye Başkanıyla ilgili ortaya ciddi bir iddia koymak ve seçimlerde Elazığ'a yeni bir heyecan ve umudu doğuracak bir seçim süreci yaşatarak Elazığ Belediyesi'ni almak. İşimiz kolay değil ama imkansız da değil. Çünkü biz imkansızları bu şehirde hem örgütümüzle hem de halkla bütünleşerek kırmış bir oluşum olarak biliniyoruz.Türkiye genelinde 2023 seçimlerinde Türkiye rekorunu kıran parti biziz. Türkiye tarihinde oylarının yüzde 100 arttığı başka bir il yok. Elazığ büyük bir başarı hikayesi oluşturduk. Bu yüzden yerel seçimlerde de çok iddialı bir çıkışımız olacak. Biz siyasete her zaman karşıyız ve gerilim üzerinden yapılan hizmet anlayışına sahip değiliz. Biz hizmet adamıyız. Yaşadığımız kentin sorunlarıyla ilgili ortak bir dilin geliştirilmesi anlamında bu ülkenin manevi değerlerine sahip çıkan bir siyaset üslubu ve diliyle hem burada hem ülke çapında farklılık yarattık.  Aday arkadaşlarımızı dinlediğiniz zaman göreceksiniz ki bu güne kadar belki de Elazığ'da en nitelikli, konusunda uzman, bilgili ve birikimli arkadaşlarımızla bir yolculuğa çıkıyoruz. Biz bu arkadaşlarımızı yalnız bırakmadan yanlarında yer alacağız. Bugün aday olarak tanıtıyorum, inşallah 31 Mart’tan sonra da görev teslimine birlikte gideceğiz. Elazığ'da farklılığı yaratarak bu başarıyı Elazığ örgütü olarak hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Toplantılar Devam Etti Toplantılar Devam Etti

MİLLETVEKİLİ EROL: ELAZIĞ’IN DİĞER MİLLETVEKİLLERİNE DE ÇAĞRI YAPIYORUM

Milletvekili Erol, "Elazığ’ın diğer milletvekillerine de seslenen Milletvekili Erol; “Düşünün ki bir ülke, bu ülkemizin ve yurttaşlarımızın inançlarına yönelik saldırı yaptığı durumda, kutsal kitabımızın Kur’an-ı Kerim’imizin yakıldığı, ayaklar altına alındığı, inançlarımızın ve Hz. Peygamberimizin hakaret uğradığı, terör örgütü mensuplarının liderlerine ev sahipliği yaptığı bir ülkenin NATO üyeliği eğer meclise gelirse  Elazığ Milletvekili olarak bize yakışan ve düşen hayır oyu kullanmaktır. Buradan Elazığ’ın diğer milletvekillerine de çağrı yapıyorum. Bu bir parti politikası değildir. Bu seçmen kitlemizin ülkemizdeki yaşanan sürecin milli ve manevi değerler üzerinden bir değerlendirmesidir. Elazığ halkı bize yetkiyi verirken bu toplumun, ülkenin hem milli hem de manevi değerlerine sahip çıkmamızla ilgili de bir yetki verdi. Bu yetkiyi de halk adına kullanmamız lazım” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ EROL: NATO ÜYELİĞİNE HAYIR OYU KULLANMAK HER ELAZIĞLI MİLLETVEKİLİNİN ASLİ GÖREVİDİR

Milletvekili Erol, "İsveç’in NATO üyeliğine hayır oyu kullanılması gerektiğini kaydeden Milletvekili Erol; “Elazığ halkının beklentisi, inançlarımızı, değerlerimizi, milli değerlerimizi ayak altına alan bir zihniyete sahip olan, terör örgütlerine ev sahipliği yapan bir ülkenin NATO üyeliğine hayır oyu kullanmak her Elazığlı milletvekilinin asli görevidir. Ben onlara bu çağrımı yaparken hiçbir zaman Elazığ halkının beklentilerin aykırı bir oy kullanma olayına girmeden, onlarında CHP’li milletvekili olarak benim gibi NATO süreciyle ilgili İsveç’in NATO üyeliğine hayır oyu kullanmalarını bekliyorum. Elazığ kamuoyunundu bu konuda görüşlerini açıkça ifade etmelerini beliyorum” dedi.