Elazığ Kent Konseyinin olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Olağan genel kurula; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, muhtarlar, esnaf oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Oylamanın ardından Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca seçildi.

Vlcsnap 2024 05 03 18H43M07S098

Genel kurulda konuşan Elazığ Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Av. Murat Erdoğan, kent konseyine; ilgilenmeleri gereken çalışmalar hakkında önerilerde bulundu.

Başkan Erdoğan, “Mesela şuanda Organize Sanayi Sitesi yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Eski Sanayi Sitesi değişecek esnaflarımızın birçoğu oraya gidecek. Dolayısıyla burada on binlerce esnafımızın yer değiştirmesi var. Bu meselenin Kent Konseyin gündeminde olması lazım. Yani biz Kent Konseyi olarak ilerde Başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Burada fikirleri ne, düşünceleri ne, kamu kurumları ne diyor, siyaset ne diyor bu işi daha iyi en güzel şekilde nasıl yapabiliriz, daha organize fikirlerin bir araya geldiği şekilde bu durumu organize etmek istiyoruz” dedi.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

Vlcsnap 2024 05 03 18H52M27S208

Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, Elazığ’da yaşanan olayları öz eleştiri yaparak anlattı.  

Başkan Koca, “Bu şehirde ne yazık ki uyuşturucu ilkokul sıralarına kadar girmiş durumda. Yargı ne yazık ki istediğimiz şekilde işlemiyor. Daha geçtiğimiz günlerde yargıya intikal eden 16-17 yaşında bir çocuğun evinden alınarak Şehir Hastanesi’nin arka tarafındaki araziye götürülüp nasıl işkenceler yapıldığını ve şişelerle istismar edildiğini ve bu görüntülerin mahkemede Savcılara, Hakimlere sunulduğunda Hakimlerin Ciğerleri yandığı için o çocuğun annesini babasını dışarıya çıkartıp öyle izlettiği görüntüler var. O görüntüleri görseniz Vallahi Billahi burada hepimiz utancımızdan insan yüzüne bakmayız. Düşün bu şehirde 734 tane Sivil Toplum Örgütü var. Bu şehirde kendimi de katarak söylüyorum, yeri geldiği zaman dört kitabı bir kitaba sığdırabilecek nitelikte kendilerine güvendiğini, özgüveninin olduğunu söyleyen yazılı ver görsel basınlarımız var ama bu şehirde 17 yaşındaki çocuk mahkemeden alınıp bir dağ başına götürülerek işkence yapılıyor. Neden yapılıyor çünkü bizde Elazığ’da Konsey denildiği zaman aklımıza Kurtlar Vadisi’ndeki Konseyler geliyor. Kurtlar Vadisi Konseyleriyle Kent Konseylerini ayırt etmediğimiz müddetçe bugün hiç o tanımadığımız çocuk kusura bakmayın ama yarın sizin de çocuklarınız bu akıbete maruz kalacaktır. Gerek mahalle ve sokaklardaki sorunlarla alakalı muhtarlarımızın yükünü almada gerekse meslek örgütlerinin, esnafın ve kendi meslekleriyle ile ilgili problemlerin Devlet yetkilileri tarafından çözümünde sıkıntı yaşadıkları ortamda Kent Konseyin kendi bünyesinde kurmuş olduğu ihtisas odalarıyla birlikte bunları çözüme kavuşturup bu yükü omuzlarında almayı yelliyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 05 03 18H43M15S993

1714752548 Whatsapp Image 2024 05 03 At 18.36.30

Editör: Yakup Uğur