Türkiye spor yazarları derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç’tan Elazığsporlu futbolculara bir öneri var.

Türkiye spor yazarları derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç, bordo beyazlı futbolcuların maçlarda attıkları gol sevinçlerinde Elazığ’ın dünyaca ünlü oyunu çayda çıra figürünü sergilemelerini istedi.

Kamaç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “bilindiği üzere Elazığ’ımızın en ünlü oyunu, dünyada da mumlu dans olarak bilinen ve 1960 yılında dünya şampiyonu olmuş Çaydaçıra’dır. Futbolda zaman zaman futbolcular gol attıklarında kendilerine has figürler sergilemektedirler. Kimi Kartal, kimi Timsah figürleriyle takımlarının ya da şehrinin sembol figürlerini sergilerken, biz neden Elazığspor gol attığında Elazığ’ın dünyada da tanınan Çayda Çıra figürünü sergilemeyelim?” ifadelerini kullandı.

TSYD Elazığ temsilcisi ve genel merkez yönetim kurulu yedek üyesi Coşkun Kamaç, özellikle Efeler 09 takımıyla 20 Mayıs’ta Elazığ’da oynanacak rövanş maçının akşam oynanacağına dikkat çekerek, “Çaydaçıra oyunu da karanlık ortamda oynanan bir oyun. Bu nedenle bu maçta İnşallah atacağımız gollerle ve stadyumdan Çayda Çıra müziği eşliğinde futbolcularımızın sergileyeceği Çaydaçıra figürleriyle daha anlamlı ve güzel bir görsel şölen sergilenecektir” derken, bu görsel şölenin, canlı yayınlanan maçla daha bir anlam kazanacağını sözlerine ekledi.

Konuyu Elazığspor başkanı Serkan Çayır’a da ilettiğini belirten TSYD Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç, başkan Çayır’ın da bu öneriyi olumlu karşıladığını söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 14 At 17.44.07

Elazığspor Kombine Biletleri Satışa Çıktı Elazığspor Kombine Biletleri Satışa Çıktı

Editör: Batuhan Baskal