AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Partisi’nin mitinginde Elazığlılara seslenmek için sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanda coşkuyla karşılandı.

Elazığlılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Elazığla başladı.

CANLI YAYIN:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Sevgili Elazığlılar, kıymetli hanımefendiler geleceğimiz teminatı değerli gençler her birinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Harput’un başından gün eksik olmaz vatana vermeye can eksik olmaz. Yiğittir cömerttir öyle bilinir. Gakkoşum adından şan eksik olmaz. Gün bugündür durma davran Gakkoşum sana gıpta eder devran Gakkoşum. Gönlü Fırat gibi coşkun Elazığ erenlerin, evliyaların, şehitlerin beklediği Elazığ. Balak Gazilerin destan yazdığı ilk fetihleri gören ecdadımızın emanetini Türkiye Yüzyılına taşıyan Elazığ. İnsanı ile toprağı ile iklimiyle, adıyla, sanıyla, aziz olan Elazığ bugün bir kez daha selamlıyorum. Buradan tüm Gakkoşlarıma selamlarımı iletiyorum. Gönüllerimizi buluşturan rabbimize sonsuz hamd ediyorum.  

“BUGÜN ELAZIĞ YİNE BİR BAŞKA”

İnsanı ile toprağı ile iklimiyle, aziz olan Elazığ'ı bugün bir kez daha selamlıyor um. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Gakkoşlara selamlarımı gönderiyorum. Bugün Elazığ yine bir başka. Meydanda ne kadar Gakkoş var diye sordum. 65 bin kişi var dediler. Şimdi soruyorum 65 bin Gakkoşun olduğu yerde, Elazığ seçimlerini kim kazanır? Gakkoşlar kazanır. AK Parti 31 Mart günü sandıkları patlatıyor mu? Durmak yok.

“ELAZIĞ’IN YİNE TARİH YAZACAĞINA BEN YÜREKTEN İNANIYORUM”

31 Mart'ta bir kez daha sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Elazığ'ın bir kez daha tarih yazacağına gönülden inanıyorum. Gakkoşlar bizimle yürüdükçe kimse yolumuzu kesemez.

Gakkoşlardan aynı duruşu 31 Mart’ta da bekliyoruz. Elazığ’ın yine tarih yazacağına ben yürekten inanıyorum. Bu meydan bana Elazığ’ın bana gümbür gümbür geleceğini söylüyor.

Elazığ'a en son geçen sene 1 Nisan'da gelmiştik. Deprem konutlarının temellerini atmıştık. Şimdi gene bir Ramazan öncesindeyiz. Hazırız değil mi? Bu vesile ile 6  Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ile yad ediyorum. 11 ay sonra bir kez daha Elazığ'da bulunmanın bahtiyarlığı içindeyim. Elazığ Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakına yüzde 56, Cumhurbaşkanlığı'nda şahsımıza destek verdi. Gakkoşlar bu kardeşinin yanında yer aldı. Desteğiniz için Rabbim sizden razı olsun.

31 Mart'ta bir kez daha sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Aynı güçlü duruşu 31 Mart'ta da bekliyoruz. Bu meydan bana Elazığ'ın gümbür gümbür geldiğini gösteriyor. Elazığ 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Kararlı mıyız? Gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Elazığ ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifak'nın renklerine boyamaya var mıyız? Rabbim yol arkadaşlığımı daim etsin. Gakkoşlar bizimle yürüdüğü müddetçe kimse bizim önümüzü kesemez. Sizlerden aldığımız güç ile ülke ve millet düşmanlarına saklandıkları mağaraları dar ediyoruz. Bunların inlerine giriyor muyuz? Bundan sonra da gireceğiz. Bu milletin evlatlarına asla ihanet edilmez, edilemez. Nerede bir terörist varsa tepelerine tepelerine biniyoruz. Uzun yıllar terörle anılan yerlerde huzur ve güven hakim. Bir dönem teröristlerin cirit attığı dağlarda, turistler korkusuzca geçiyor. Girilemez denilen ne kadar yer varsa hepsine girdik, hepsini temizledik

"TERÖRİSTLERİN PLANLARINI YIRTTIK ATTIK"

Sizlerden aldığımız güçle, ülke ve millet düşmanlarına kaçtıkları dağları, saklandıkları mağaraları dar ediyoruz. İnlerine giriyoruz. Bu ülkenin evlatlarına asla ihanet edilemez. Sınır içinde ne kadar terörist varsa tepelerine tepelerine biniyoruz. Girilemez denilen ne kadar yer varsa hepsine girdik, hepsini temizledik. 7 gün 24 saat operasyonlarımıza devam ediyoruz. Artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. Birilerinin bölücü terör örgütüne bir teröristan kurdurtma hayalleri vardı. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bu planları yırttık attık.

"ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK"

Ekonomimiz 6 Şubat depremlerine, bölgemizdeki çatışmalara rağmen yüzde 4 buçuk büyüdü. Büyüdük büyüyoruz. İhracatımız düzenli bir şekilde iyileşmeye devam ediyor. Ben buraya Malatya'dan geldim. Orası da gümbür gümbür. Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok. Ekonomimizin temelleri sağlam. Kovid salgını ardından Rusya Ukrayna savaşının olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. ABD'sine varana kadar herkes enflasyonu dizginlenmek için adımlar atıyor. Bu bugünden yarına olacak bir şey değil. Türkiye olarak ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın işine aşına halel getirmeden enflasyonu tek hanelere getirmektir. Nasıl uzun süre tek hanede tuttuysak yine başaracağız.

Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların hepsini biliyoruz, görüyoruz. Emeklilerimizin yükünü azaltacak adımları attık, atıyoruz. SSK, Bağkur, Emekli sağdığı fark etmeksizin yüzde 49,25 zam almış oldu. Bütçe imkanlarımız genişledikçe inşallah çok daha fazlasını yapacağız. Emekilierlimiz şunu bilsin, biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz. Biz sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz. Şimdiye kadar hep insanımıza dürüst olduk. Vatandaşımızla hep gönül diliyle konuştuk.Yeterki aramıza kimseyi sokmayalım.

ÖZEL'İN 'BEDELLİ ASKERLİK' SÖZLERİNE TEPKİ

Daha önce hayal dahi edilemeyen nice projeyi ülkemize kazandırdık. Rakiplerimiz son 21 yılı bizi engellemek ile, yatırımlara kara çalmak ile geçirdik. Sorumlu siyaset nedir, nasıl yapılır bir türlü öğrenemediler. Tembellikten bir tülü kendilerini kurtaramadılar. Kapalı kapılar arkasında arsa pazarlığı yapar gibi, meclis üyeliği pazarlığı yapıyorlar. Kendi çıkarları dışında rantı bol belediyeleri kapışmak dışında bir dertleri yok. Millet bunların ayak oyunlarını, birbirleri hakkında atıp tutmalarını izliyor. Bedelli askerlik tercih edenler gibi ,Vatandaşımızın bir kesimine açıkça hakaret ediyorlar. Biz artık CHP'nin başını çektiği muhalefet ile ilgilenmiyoruz.

"PALU'DAN FARKLI BİR SES BEKLİYORUM"

Palu! 31 Mart akşamı ben Palu’dan farklı bir ses bekliyorum ne demek istediğimi anladınız değil mi? Ekonomide, savunma sanayide ihracatta istihdamda, üretimde hamd olsun sürekli yeni başarılara imza atıyoruz. 5. Nesil savaş uçağımız Kağan gökyüzüyle buluştu mu? Türkiye bu alanda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer aldı. 2028 yılında Kağan’ı savaş uçağı filomuza dahil etmeye başlıyoruz. Ekonomimiz 6 Şubat’ta Elazığ’ı da etkileyen depremlere, bölgemizdeki çatışmalara rağmen %4.5 büyüdü bakınız büyüyoruz. İhracatımız düzenli bir şekilde artmaya cari açığımız iyileşmeye devam ediyor. Ben buraya Malatya’dan geldim. Malatya gümbür gümbür 31 Mart’a hazırlanıyoruz. Bugün Avrupa’dan amer ikaya kadar herkse enflasyonu dizginlemek için çeşitli çareler arıyor bunu yapmak bugünden yarına olacak şey değil. Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybetmeden enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara düşürmektir. Biraz daha sabrederek bu hedef ulaşacağız. Nasıl daha önce yaptıysak aynısını yine başaracağız. Her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları biliyor görüyoruz. Bütçe imkanlarını zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek adımları attık atıyoruz. Sene başında her emeklimize 5’er bin lira ikramiye yatırdık. Emeklilerimizin maaşlarını aynı seviyeye getirdik. %49.5 zam almış oldular en düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkardık. İlk kez bizim yaptığımız emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de %50 artışa gittik. Buna kullandığımız ilave kaynak 300 milyar lirayı buldu. Bütçe imkanı genişledikçe inşallah çok daha fazlasını yapacağız. Sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz. Şimdiye kadar hep dürüst olduk. Vatandaşımızla hep gönül diliyle konuştuk. İnşallah el ele verecek ve sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Yeter ki aramıza kimseyi sokmayalım. Yeter ki birlik beraberliğimizi koruyalım. Cumhur ittifakı ve ak parti olarak bizim tek gayemiz sizlere hizmettir. Biz ülkemizi büyütmenin şehirlerimizi geliştirmenin derdindeyiz. İktidardaki 21 yıllık hizmet yolculuğumuzda daha önce hayal edilmeyen yatırımları ülkemize kazandırdık. Rakiplerimiz son 21 yılı bizi engellemekle yatırımlara kara çalmakla geçirdi. Ülkenin onca derdi varken bölücü örgütle hareket edenlerle kapalı kapılar ardında belediye başkanlığı ve meclis üyeliği pazarlıkları yapıyorlar. Öyle bir hale geldiler ki millet adeta pembe dizi izler gibi bunların kavga ve ayak oyunlarını izliyor. Güya siyaset yapmaya yeltendiklerinde de tıpkı bedelli askerlik haklarını kullananlar gibi milletimizin bir kısmına açıkça hakaret ediyorlar.

“ELAZIĞ'DA 137 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM YAPTIK”

Biz sırf oy uğruna vatandaşımıza yalan söylemedik. Hep dürüst olup insanımıza gönül diliyle konuştuk. İnşallah el ele verip tüm sorumları da çözeceğiz. Belediyelerde her biri şanla, şerefle geçen 30 yıllık tecrübeye sahibiz. Tek gayemiz milletimize hizmettir. Muhalefet tembellikten kurtulamadı. Öyle bir hale geldi ki, millet adeta pembe dizi izler gibi bunların ayak oyunlarını birbirleri hakkında atıp tutmalarını izliyor.  Biz eser ve hizmet siyasetiyle son 21 yılda Elazığ'da 137 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Elazığ'da 143 bin dekar alanı da suya kavuşturacağız. Önümüzde dönem Keban'a doğal gaz arzını sağlayacağız. Fırat Üniversitemize 800 yataklı bir hastane yapmak için çalışmalara başladık.

Elazığ’da Uyuşturucuya Geçit Yok: 1 Tutuklama Elazığ’da Uyuşturucuya Geçit Yok: 1 Tutuklama

Eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla son 21 yılda Elâzığ’a 137 milyarı aşkın yatırım yaptık. Eğitimde 3243 yeni derslik inşa ettik gençlik 6667 kişi kapasiteli yurt binaları 18400 kapasiteleri Atatürk stadyumu ile 44 spor tesisi uluslararası ipek yolunu kurduk Elazığlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 6 milyar lira kaynak 1038 yataklı fethi sekin hastanesiyle birlikte 9 hastaneden oluşan 45 tesisisin yapımını tamamladık şimdide Fırat Üniversitesi’ne 800 yataklı bir hastane yapmak için çalışmalara başladık 150 yataklı Palu devlet hastanesi başta olmak zere 4 tesisimizin yapımı sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 33796 konutu tamamlayıp hak sahiplerine telsim ettik 5615 konutun yapımına devam ediyoruz. Depremlerin yol açtığı yıkımların 3575 adet Ahırlı köy evi olmak üzere 30112 konutun yapımına başladık 25399 bitirdik şubat ayı içerisinde 2255 konutun kurasını çektik depremzede kardeşlerimize teslim ettik 4713 konutu yıl sonuna kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde 22 bin 512 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik ayrıca söz verdiğimiz 7 millet bahçesinden 6sını tamamladık.

Karaman maden ve Kömürhan tünelleri ile bağlantı yollarını yaptık Elâzığ’da toplam 51 adet köprü inşa ettik Pertek köprüsü proje ihalesini yaptık çakışmaya başladık Elâzığ Bingöl ve Elâzığ Harput yolları devam diyor. Palu, Genç, Muş Demiryolunu yeniledik Malatya Elâzığ ve Elâzığ Diyarbakır hızlı tren projelerimizin etüt çalışmalarına devam ediyoruz havalimanımızı büyüttük. Elâzığ’da 16 baraj 14 sulama tesisi 53 taşkın koruma tesissi 8 hidroelektrik santrali kazandırdık 3 yerel altı depolama tesisi 4 arazi toplulaştırma projesi 8 hidroelektrik projesi kazandırdık. Kuzova sulama projesinin bir kısmını tamamladık uluova projemiz devam ediyor. Sulama tesislerimiz 143 alanımızı daha sulayacağız Elazığlı çiftçilerimize 128 milyar tarımsal destek verdik. Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark ve 2 ARGE kurduk. Elâzığ’daki iş verenlere 2 milyar tutarında prim teşviki verdik. Enerjide Akçakiraz Baskil, Karakoçan, Palu, Sarıcan Ve Sivrice doğalgaz arzını sağladık.

İnşallah önümüzdeki dönemde bunlara yenilerini ekleyeceğiz beraber bunları yapacağız. Bu duygularla belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. 31 Mart akşamı inşallah sizlerden bunun sesini duyacak mıyım? Elazığ’dan müjdeli haberleri alacak mıyız? Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum