Erzincan'ın Tercan ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından, Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş bölge halkını uyardı.

BÖLGEDEKİ SİSMİK HAREKETLİLİK

AFAD tarafından dün açıklanan bilgilere göre, deprem 15,67 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, bölgedeki sismik hareketlilikle ilgili yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından yaptığı açıklamada, özellikle Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolunun büyük bir risk taşıdığını belirtti.

4,1'lik depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş bölgeyi uyardı: Kuzey Anadolu en riskli fay

'EN RİSKLİ SİSMİK KUŞAK'

Bektaş, "Kahramanmaraş-Elbistan depremlerinden sonra aktivitesini artıran bu fay, bölgenin en riskli sismik kuşağıdır" dedi. Erzincan-Aşkale-Erzurum hattında yer alan bu fayın, tarihsel dönemden bu yana göreceli bir suskunluk içinde olduğunu ve bu durumun sismik bir boşluk oluşturduğunu vurguladı.

Ayrıca, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin Yedisu Fayı'nın kuzeyinde ve ona paralel bir fay üzerinde gerçekleştiğini ifade etti. Görür, bu fayın Aşkale'den gelen fay ile kesiştiğini belirtti.

İş İnsanı Hasan Celal Kaya’dan Elazığspor’a Prim Desteği İş İnsanı Hasan Celal Kaya’dan Elazığspor’a Prim Desteği

Kaynak: Karar