Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahin, 2012 yılında kurulan Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Ortopedi ve Travmatoloji de ülkemizde görev yapan pek çok meslektaşlarını bir çatı altında toplayan bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade etti.

Ömer Ateş: Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz! Ömer Ateş: Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz!

Prof. Dr. Vedat Şahin, ülkemizde hem bölgesel, hem ulusal, hem de Uluslararası toplantılar düzenleyen derneğin aslında 2022 yılında Elâzığ’da bugün yaptıkları toplantıyı düzenlemeyi planladıklarını, covit salgını nedeni ile online toplantı yaptıklarını söyledi.

Prof. Dr. Vedat Şahin, toplantının bugüne kısmet olduğunu, bugün Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, başta Fırat Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Yılmaz'ın katkıları ile çevre illerden gelen yaklaşık altmış meslektaşları ile 6 Şubat tarihinde ülkemizi çok ciddi şekilde etkileyen ve kendilerini derinden yaralayan depremle ilgili bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını ve bugün bu planladıkları toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Yılmaz, Prof. Dr. Vedat Şahin’e teşekkürlerini sunduğunu, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneğinin Elâzığ’da böyle bir bilimsel aktivasyon gerçekleştirmeyi 2020 yılında planladığını, fakat pandemi nedeni ile ertelendiğini ve o dönemde toplantılarını online olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Erhan Yılmaz, geçen süreçte yaşanan acı deprem sonrası bölgedeki ortopedi uzmanlarının ve hocaların, depremle ilgili deneyimlerini paylaşmak amacı ile henüz deprem konusu canlı iken bölgede böyle bir toplantı yapmanın bilime ve bilimselliğe katkıda bulunacağını düşündüklerini söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat Konferans Salonunda Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği tarafından Depremle İlişkili Travmalara Yaklaşım konulu Elâzığ Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısına il içinden ve il dışından birçok akademisyen katıldı.