Kovancılar ilçesinde ikamet eden Bilal Doğan, 3 yaşında havale geçirdi ve gözlerinde kalıcı hasar oluştu.

Yıllar içerisinde birçok ameliyat geçiren ve bir sonuç alamayan Doğan, bu süre zarfından görme yetisinin yüzde 60’ını kaybetti.

Gözlerindeki hasar giderek artan Doğan’ın tek çaresi ise aileden alınacak kök hücre nakli…

Devlet hastanelerinde yapılamayan kök hücre nakli için özel hastaneler iki göz için yaklaşık 200 bin lira talep etti.

Maddi durumu olmayan Doğan için arkadaşları sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı.

Genç yaşta karanlığa gömülmek istemediğini belirten Doğan, hayırseverlere seslenerek "Bu yaşta karanlıkta kalmak istemiyorum “dedi.

Bilal Doğan: “ 3 yaşında bir hastalık geçirdim. Yüksek havaleden dolayı gözlerimde kalıcı bir hasar oluştu bu hasarı tedavi etmek için birçok hastaneye gittim ve birçok ameliyat geçirdim. Ameliyatlar bir sonuç vermedi. Sol gözümde yüzde 60 kayıp var çok yakından bulanık görebiliyorum. Sağ gözümde de fıtıklaşma başladı. Bu fıtıkların patlama riski var. Sol gözden ameliyat oldum ve ameliyat başarısız oldu bana bir fayda sağlamadı. Araştırmalar yaptık bu araştırmalar doğrultusunda özel bir hastanede kök hücre yapılacağını söylediler. Bu kök hücre naklin devlet hastanelerinde yapılmıyor. Buna da büyük bir meblağ para lazım. Her ameliyat için 94 küsur bir para istediler toplam iki gözde iki yüz bin istediler. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bu parayı karşılayamıyoruz. Bütün hayırseverlerden, değerli büyüklerimizden yardım etmelerini istiyoruz. Kök hücre naklini olursak anne ve babadan kök hücre alınacak. Büyük ölçüden yapılan bu ameliyatlardan fayda alınmış benden öncede gidenler var benim gözümde iyileşebilir bende artık bu karanlıktan kurtulmak istiyorum. Yaşım 27 ben bu yaşta karanlıkta kalmak istemiyorum.” dedi.