Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, deprem bölgesindeki temasları tamamladıktan sonra Ankara’ya gitmek üzere Elazığ Havalimanına geldi.

ERBAKAN: “ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDIK”

Dr. Erbakan, “Deprem bölgelerinde ilk günden beri incelemelerde bulunduk. Elazığ’da da diğer illerimizde de depremzedelerimize geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimizi iletmek ve çalışmalarını sürdüren gönüllülere, STK’lara partimizin teşkilatlara ve resmi kurumlara ziyaretlerde bulunup çalışmalarla ilgili bilgi aldık.” dedi.

ERBAKAN: “DEPREMİN İLK ANINDAN BERİ SAHADAYIZ”

Havalimanında Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, MKYK Üyeleri Avukat İbrahim Gök, Nurettin Gül,  İl Başkanı Ömer Ateş ve partililer tarafından karşılanan Dr. Erbakan, depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını söyleyerek, “

Bizler Yeniden Refah Partisi olarak depremin ilk anından beri sahada gönüllü teşkilat mensuplarımızla ummalı bir faaliyete girdik. Bütün teşkilatlarımız seferber oldu. 12 bine yakın gönüllü teşkilat mensubumuz gençlik kollarımız dahil olmak üzere hem arama kurtarma çalışmalarına gönüllü destek oldular hem de yardım faaliyetlerine destek oldular. Bununla birlikte 380 tır yardım malzemesini Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye genelinden deprem bölgesine ulaştırdık. 112 iş makinası, 62 jeneratör, 436 çadır teşkilatlarımız tarafından bölgeye ulaştırıldı. İstanbul teşkilatımız Kahramanmaraş merkezde bir çadır kent kuruyor. Bugün çalışmalarına başladılar. Aynı zamanda Konya teşkilatımız Hatay’da bir çadır kentin kurulumuna başlıyor. 436 çadıra ilave olarak bu çadır kentlerde de hizmete girecek. 7 tane aş evini depremden etkilenen bölgelerimizde kurduk. Her birinde 3 öğün yemek çıkarılıyor.” diye kaydetti.

Türkiye'nin Konuştuğu Kadın Elazığ'da Türkiye'nin Konuştuğu Kadın Elazığ'da

ERBAKAN: “FATURAYI SADECE MÜTEAHHİTLERE KESMEKLE İŞİN İÇİNDEN ÇIKILAMAZ”

Genel Başkan Dr. Erbakan, deprem ülkesi olan Türkiye’de tedbir alınması gerektiğini belirterek, “tedbirlerin alınmasında devlete, belediyelere, yetkililere çok büyük görev düşüyor. Burada faturayı sadece müteahhitlere kesmekle işin içinden çıkılamaz. Müteahhitler bu işin sadece bir unsuru. İmara açılan bölgelerin zeminlerin depreme uygun olması, denetimlerin doğru bir şekilde olması gerektiği gibi yapılması devletin yetkililerin, belediyelerin titiz bir şekilde olması son derece büyük bir öneme sahip. Bundan bir ders çıkarıp gerekli tedbirler alınır. Deprem öldürmüyor binalar öldürüyor. Bunun için gereken tedbirin alınması aklın bir gereği ve inancımızın gereği. İnşallah bu tedbirleri alırız. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun.” dedi.