Elazığ’ın Arıcak İlçesi’nde yaşayan ve çobanlık yapan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye ikincisi oldu.

Muhammet Yazar’ın bu başarısının ardından Elazığ Milli Eğitim eski Müdürü Dr. Nihat Büyükbaş, Türkiye ikincisi olan Muhammet’i tebrik ederek; Arıcak İlçesi’ndeki bu başarının bilimsel olarak araştırılmasını istedi.

BÜYÜKBAŞTAN BİLİMSEL İNCELEME TEKLŞİFİ

Elazığ Milli Eğitim eski Müdürü Büyükbaş açıklamasında, “Son LGS’de gerek ilçenin ortalama puanı, gerekse tek yanlışla Türkiye ikincisi çıkarması ile tanınan Arıcak İlçesi; Elazığ, Diyarbakır, Bingöl üçgeninde yerleşik Elazığ’ın merkeze en uzak, mahrumiyeti fazla olan bir ilçemizdir. LGS türü sınavlarda en etkili faktör olan Özel dersane, özel öğretmen, anne baba eğitim düzeyi ve sosyo-ekonomik göstergelerin tamamından yoksun bir ilçenin bu başarısı bilimsel olarak araştırılmaya değer. Bu görev Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesine düşer. Bir doktora teziyle öğrenci başarısına etki eden aile, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin süreç boyunca öğrenmeye dayalı tutum ve davranışlarını, öne çıkan öğrenme/öğretme yöntemlerini, ilçenin eğitime dair yerleşik kültürü incelenerek Milli Eğitim Bakanlığı-MEB’e öneriler geliştirilmeli. Bu öneriler kırsal kesimdeki kaliteli eğitim arayışlarına kılavuzluk edecektir. Bu vesileyle öğrencimiz Muhammed’in babası Yücel Yazar’ın nezdinde ailesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü nezdinde ilçe şube müdürlerine, okul müdürüne ve en çokta Muhammed’in öğretmeninin nezdinde ilçede görevli tüm öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ailesinin bütün hayvanlarını satıp Muhammed’in eğitimi için İstanbul’a yerleşme fikri ise ayrı bir çalışma konusu edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Muhtar Sözünü Tuttu, Ataşehir Mahallesi İçin İmzalar Atıldı Muhtar Sözünü Tuttu, Ataşehir Mahallesi İçin İmzalar Atıldı