E-ticaret sektörünün günümüzün popüler sektörleri arasında yer almasından dolayı artık birçok kişi internetten satış sitesi kurmak ve e-ticarete atılmak istiyor. Çünkü e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markalar hem hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşıyor hem de satışlarını artırma imkânı yakalıyor.

E-ticaret web sitesi kurmak isteyenlerin de merak ettiği birçok konu bulunuyor. Şirket kurulumu, site tasarımı ve vergilendirme süreçleri gibi konular ön plana çıkan soruların temelini oluşturuyor.

E-ticaret Sitesi Açmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda internetten ürün satışı yapmak isteyen markaların en çok yanıt aradığı sorulara yanıt vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek e-ticaret sitesi nasıl kurulur, e-ticaret içi şirket kuruluşu gerekli mi gibi sorularınıza yanıt bulabilir ve online alışveriş sitenizi açarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi İçin Şirket Gerekli mi?

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin şirket kurması zorunludur. Türk Ticaret Kanunu gereği internetten yapılan ürün satışlarında satılan her ürün ve hizmet için faturalı bir şekilde gönderim yapılması gerekir. Bu nedenle e-ticarete başlamak isteyen her kişi ve işletmenin e-ticaret için şirket kurması gerekir.

Genellikle e-ticaret sitesi için şirket kuracak olan kişi ve işletmeler şahıs, limited ve anonim şirket türlerinden birini tercih ederek şirketlerini kurabilmekte ve yasal bir şekilde e-ticarete adım atabilmektedir.

Elazığ’da ‘Sarı Benekli Semender’ Görüldü Elazığ’da ‘Sarı Benekli Semender’ Görüldü

E-ticaret Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

E-ticaret sitesi kurarken kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. Bunlar hem markaların e-ticaret süreçlerini kolaylaştırır hem de daha kolay bir şekilde satış yapmalarını sağlar.

  • Kullanılacak olan e-ticaret altyapısının güvenilirliği
  • E-ticaret altyapısında yer alan genel özellikler
  • Müşteri desteği ve eğitim imkânı
  • Modüller ve entegrasyonlar
  • Ödeme yöntemleri
  • Sanal pos ve kargo imkanları

E-ticaret altyapısı seçiminde önem vermeniz gereken konular arasında yer almaktadır. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak e-ticaret altyapısı seçimi yapabilir ve güvenle e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Tasarımında Önem Verilmesi Gerekenler

İnternetten satış yapmak isteyen markaların e-ticaret sitesi tasarım süreçlerinde de belirli konulara önem vermesi gerekiyor.

  • E-ticaret sitesi tasarımında kullanılacak olan temaların responsive olmasına özen gösterin.
  • Ürün fotoğraflarında profesyonel görseller kullanın.
  • E-ticaret sitesi tasarımı yaparken markanızın kurumsal renklerini ön plana çıkarın.
  • Banner ve slider alanlarında ürün ve kategorilerinizi ön plana çıkarmaya çalışın.
  • Ürün görsellerinizin hızlı yüklenmesini sağlayın.
  • Alışveriş deneyimini artırın.

Bu unsurlara önem vererek sizler de e-ticaret sitenizi tasarlayabilir ve internetten ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ticaret sitenizden tahsilat gerçekleştirmek için sanal posa ihtiyacınız varken ürünlerinizi hızlı ve uygun fiyatlarla müşterilerinize iletmek için de kargo anlaşması yapmanız gerekir. Sanal pos ve kargo anlaşması yaparken markaların önem vermesi gereken konular da şunlardır:

  • Sanal pos komisyon oranlarını göz önünde bulundurun
  • Kargo anlaşması yaparken desi bazlı fiyatlandırma stratejisini inceleyin
  • Anlaşma koşullarına önem verin.
  • Size sunulacak olan ek fırsatları göz önünde bulundurun.

Özellikle sanal pos anlaşmasında ödeme günleri ve taksit seçeneklerine önem verirken kargo anlaşmasında ise şube sayısı, çalışma gün ve saatleri gibi önemli konuları da gözünüzden kaçırmayın.

Ticimax ile E-ticaret Sitesi Açın

E-ticaret sitesi açmak ve internetten satış yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edebilir, sitenizi hızlı bir şekilde tasarlayabilir ve anında e-ticaret yapmaya başlayarak kazanç elde edebilirsiniz.